Ν. Παππάς: Διάτρητη, αποσπασματική και προσβλητική για τον κοινό νου η πρόταση Ν.Δ.

Η τοποθέτηση του πρώην υπουργού στη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. «Έκανα το καθήκον μου» ανέφερε, μιλώντας στην Ολομέλεια.

Ν. Παππάς: Διάτρητη, αποσπασματική και προσβλητική για τον κοινό νου η πρόταση Ν.Δ.

«Είμαι υπερήφανος που ανεβαίνω σε αυτό το βήμα με αφορμή τη διάτρητη, αποσπασματική και προσβλητική για τον κοινό νου πρόταση της Νέας Δημοκρατίας», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς. Ο πρώην υπουργός πήρε τον λόγο στην Ολομέλεια, όπου συζητείται η «γαλάζια» πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τους χειρισμούς που είχαν γίνει στις τηλεοπτικές άδειες και τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χ. Καλογρίτσα.

«Έχω κάνει το καθήκον μου απέναντι στο συμφέρον του ελληνικού λαού, απέναντι στις ιδέες μου και την παράταξη που έχω την τιμή και το βάρος να υπηρετώ», υπογράμμισε. Όπως είπε, «αυτή η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας είναι το προϊόν ενός αδυσώπητου ανταγωνισμού. Του ανταγωνισμού ανάμεσα στην εθελοδουλία και στο θράσος. Της εθελοδουλίας απέναντι στα συμφέροντα και του θράσους απέναντι στον ελληνικό λαό».

«Η κυβέρνηση και εγώ δεχθήκαμε επιθέσεις, εκβιασμούς, λοιδωρίες, συκοφαντίες, γιατί θελήσαμε να εφαρμόσουμε αυτό που το Σύνταγμα προβλέπει: ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να έχουν άδεια. Εσείς είχατε πορευτεί για χρόνια παραβιάζοντάς το, παρακάμπτοντας, αγνοώντας, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων σας τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που έλεγαν ότι η παράταση λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών χωρίς άδεια αντίκειται στο Σύνταγμα».

Απευθυνόμενος στην κυβερνητική πτέρυγα τόνισε πως «είναι κενή περιεχομένου η πρότασή σας», ενώ έκανε μια εκτενή αναδρομή στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Παράλληλα εξαπέλυσε πυρά στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε μια σειρά θεμάτων (τράπεζα Πειραιώς, ΜΜΕ, σύμβαση με τη Cisco). Όπως είπε στην κυβερνητική πλευρά, «όταν μιλάτε για αυτή την παράταξη πρέπει να προσέχετε, έχετε τη φωλιά σας λερωμένη. Και η ώρα που θα πληρώσετε βαρύ τίμημα για τις συκοφαντίες σας πλησιάζει».

Ο πρώην υπουργός - =αναφορικά με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών- σημείωσε πως υπήρξε μία διαδικασία κατά την οποία «το δημόσιο δεν δαπάνησε λεφτά, εισέπραξε λεφτά». Όπως είπε, «δεν υπάρχει καν -δεν τολμήσατε να το εκστομίσετε- καμία κατηγορία ότι εισπράξαμε λιγότερα από όσα θα έπρεπε»

Κατά την τοποθέτησή του ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε σε μια «αστική διαφορά μεταξύ δύο επιχειρηματιών, με τη Νέα Δημοκρατία να υιοθετεί ένα μέρος των επιχειρημάτων του ενός μέρους. Να αγνοεί τις θέσεις της άλλης πλευράς. Να αγνοεί τις σχετικές αποφάσεις των δικαστηρίων. Να αγνοεί βεβαίως και τις αντιφάσεις της πλευράς, της οποίας αποφάσισε μερικώς να υιοθετήσει το αφήγημα. Και να ζητά τα ρέστα από τη δική μας διακυβέρνηση που εφάρμοσε για πρώτη φορά το Σύνταγμα στο τηλεοπτικό τοπικό».

Συμπλήρωσε πως «ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του και η Νέα Δημοκρατία μέσα στις αλυσιδωτές αποτυχίες πιάνεται από τα μαλλιά ενός αποτυχόντα στον διαγωνισμό της διαδικασίας αδειοδότησης, που καταθέτει σειρά αβάσιμων, ψευδών και αντιφατικών ισχυρισμών τέσσερα χρόνια μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Να σκεφτείτε γιατί μπορεί αυτό να συμβαίνει. Ο εν λόγω αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό γιατί δεν κατέβαλε την πρώτη δόση για την άδεια. Και τα τρία εκατομμύρια της εγγυητικής δεσμεύτηκαν υπέρ του δημοσίου. Τόσο πολύ τον βοηθήσαμε. Του δεσμεύσαμε τα χρήματα και τον αποκλείσαμε από τον διαγωνισμό».

Από το βήμα της Βουλής άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της πανδημίας, κάνοντας αναφορά τόσο στον αριθμό των διασωληνωμένων όσο και στον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφονται. Προσέθεσε πως «ταυτόχρονα η υποτιθέμενη αριστεία σας ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο. Σκανδαλώδεις ρυθμίσεις, απευθείας αναθέσεις, κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Οποιος από εσάς νομίζει ότι αυτά θα ξεχαστούν, κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Θα έρθει η ώρα που αυτά θα ελεγχθούν και θα ελεγχθούν αναλυτικά».

Ο Νίκος Παππάς συνέχισε τα βέλη λέγοντας «υπογράφετε με τη σέσουλα απευθείας αναθέσεις» και είπε «θέλω να σας πω ευθαρσώς, να έχετε το νου για το τι πολιτικό προηγούμενο θεμελιώνετε». Για να συμπληρώσει πως η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας «στήνει αυτό το σκηνικό προανακριτικών» για να πλήξει μια παράταξη και ένα κόμμα που κατάφερε να απεμπλέξει τη χώρα από τα μνημόνια και να αφήσει γεμάτα κρατικά ταμεία για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v