Με 187 «ναι» σύσταση Προανακριτικής για το Νίκο Παππά

Σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση των κομμάτων στη ψηφοφορία. "Διχαστικό" χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας.

Με 187 «ναι» σύσταση Προανακριτικής για το Νίκο Παππά

Τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Βουλή.

Υπέρ ψήφισαν 187 βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και την Ελληνική Λύση, κατά τάχθηκαν 85 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (δεν ψηφίζει ο Νίκος Παππάς), «παρών» είπαν 16 βουλευτές (15 έχει το ΚΚΕ), υπήρξε ένα άκυρο, ενώ αποχώρησε το ΜέΡΑ 25 (συνολικά ψήφισαν 289 βουλευτές).

Σημειώνεται πως αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής είχαν καταθέσει «γαλάζιοι» βουλευτές για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τις καταγγελίες που είχε κάνει ο επιχειρηματίας Χ. Καλογρίτσας. Οι βουλευτές ζητούν τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό για : Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση (αρ. 159 ΠΚ) και Παράβαση Καθήκοντος κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση (ΠΚ 259).

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. H κυβερνητική πλευρά μιλά για πλήρη κάλυψη του Αλ.Τσίπρα στο Ν. Παππά. Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση πως εν μέσω πανδημίας διχάζει.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διερευνήσουμε με πληρότητα και αντικειμενικότητα μία ακόμη υπόθεση που φέρεται ότι εκπορεύθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό αυτή τη φορά τον έλεγχο του τύπου» ανέφερε η εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα- Παλιούρα.

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση πως «στήνει δίκες σκοπιμότητας για τους πολιτικούς αντιπάλους» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία πως επέλεξε το δρόμο της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής και του διχασμού. Σφόδρα πυρά εξαπέλυσε στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως είναι «διχαστικός»

Υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής τάχθηκε το Κίνημα Αλλαγής με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Κώστα Σκανδαλίδη να σημειώνει ότι στόχος είναι να πέσει άπλετο φως και να μην μείνει καμία σκιά.

«Την ώρα που η πανδημία έχει χτυπήσει κόκκινο, τα ρεκόρ, σπάνε το ένα μετά το άλλο σε κρούσματα και σε διασωληνωμένους, το δημόσιο σύστημα υγείας, έχει καταρρεύσει και το ιδιωτικό, όχι μόνο δεν επιτάσσεται, αλλά κάνει και χρυσές δουλειές από πάνω, την ώρα που επιβάλλονται νέα σούπερ μνημόνια, τι πιο βολικό, τι πιο αποπροσανατολιστικό από μια συζήτηση για τη σύσταση μιας ακόμη Προανακριτικής Επιτροπής» τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Την αποχώρηση του ΜέΡΑ25 τόσο από τη συζήτηση και την ψηφοφορία, όσο και τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης. Εξαπέλυσε βέλη τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας «οπερέτα» την αντιπαράθεση τους.

Υπενθυμίζεται τέλος πως υπέρ της Προανακριτικής Επιτροπής τάχθηκε η Ελληνική Λύση, με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Βελόπουλο να λέει σε δήλωση του «όλα στο φως».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v