Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kόντρες στη Βουλή για τις περιοχές που δεν ανοίγουν τα καταστήματα

Για «κατευθυνόμενες διαμαρτυρίες» μίλησε ο Στέλιος Πέτσας, με αφορμή όσα έγιναν χθες στην Πάτρα. Για «ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση» των εμπόρων έκανε λόγο ο Σωκράτης Φάμελλος.

Kόντρες στη Βουλή για τις περιοχές που δεν ανοίγουν τα καταστήματα

Η απόφαση να μην ανοίξουν τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη -και οι αντιδράσεις που αυτή πυροδότησε- προκάλεσε μια «μίνι» πολιτική κόντρα στη Βουλή. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας -που βρέθηκε χθες στην Πάτρα- σημείωσε πως «όταν υπάρχει ένα τόσο δυναμικό ζήτημα όπως η πανδημία, είμαστε όλοι σύμμαχοι και δεν προσπαθούμε να ρίξουμε το μπαλάκι των ευθυνών σε κανέναν. Κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση, επιχειρηματικός κόσμος, πολίτες, είμαστε σύμμαχοι για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη».

Όπως είπε, «η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και μεταξύ των δύο επιλογών που τέθηκαν από τον επιχειρηματικό κόσμο προχώρησε στη στήριξη των επιχειρήσεων που θα μείνουν κλειστές με κρατική εντολή για το χρονικό διάστημα που απαιτείται λόγω της έξαρσης της πανδημίας». Μάλιστα με αφορμή την Πάτρα σημείωσε προς τον ΣΥΡΙΖΑ πως «οι διαμαρτυρίες ήταν ξεκάθαρα κατευθυνόμενες από στελέχη του δικού σας κόμματος».

Προσέθεσε πως σε αυτές πρωτοστατούσαν δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «με τους οποίους είχαμε μία πολύ καλή και εποικοδομητική συζήτηση στη διάρκεια της σύσκεψης που είχαμε στο Επιμελητήριο, αλλά τους είδα απέναντι όταν τελειώσαμε τη σύσκεψη».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμελλος άσκησε κριτική στους χειρισμούς που έγιναν, εστιάζοντας στο ότι ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα, η απόφαση άλλαξε για συγκεκριμένες περιοχές την Παρασκευή το βράδυ. Όπως ανάφερε, «η κυβέρνηση ενημερώνει τους έμπορους ότι θα ανοίξουν και παίρνουν εμπορεύματα και φτιάχνουν βιτρίνες και αναιρούν την αναστολή του προσωπικού και ξαφνικά την Παρασκευή το βράδυ το ακυρώνει χωρίς λόγο ή με λόγο που δεν ισχύει για όλους». Παράλληλα έκανε λόγο για «άδικα στοιχεία πολιτικής».

Στη δευτερολογία του ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε προς τον αναπληρωτή υπουργό «σας ρώτησα για ποιο λόγο κάνατε αυτή τη φοβερή ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση των εμπόρων και παραγωγών, λέγοντας ετοιμαστείτε να ανοίξετε και μετά δεν θα ανοίξετε ξαφνικά μέσα σε δύο ημέρες. Δεν σας ρώτησα αν θα καλύψετε το κόστος αυτό με 1.000 ευρώ, πιθανόν με αντάλλαγμα να μείνουν κλειστοί όλο τον Απρίλιο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v