Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τετάρτη συνεδριάζει η Προανακριτική για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά

Στην πρώτη συνεδρίαση θα γίνει η εκλογή του προεδρείου, ενώ αναμένεται να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την κλήτευση μαρτύρων.

Τετάρτη συνεδριάζει η Προανακριτική για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά

Ξεκινά την Τετάρτη το πρωί τις συνεδριάσεις η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά. Αφορά στους χειρισμούς που έγιναν όσον αφορά στις τηλεοπτικές άδειες και στις καταγγελίες του επιχειρηματία Χ. Καλογρίτσα. Να σημειωθεί πως στην πρώτη συνεδρίαση θα γίνει η εκλογή του προεδρείου, ενώ αναμένεται να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την κλήτευση μαρτύρων.

Υπενθυμίζεται πως αίτημα για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής είχαν καταθέσει «γαλάζιοι» βουλευτές οι οποίοι ζητούν τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό για: Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση (αρ. 159 ΠΚ) και Παράβαση Καθήκοντος κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση (ΠΚ 259).

Την προηγούμενη Τρίτη, η Ολομέλεια αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Υπέρ ψήφισαν 187 βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και την Ελληνική Λύση, κατά τάχθηκαν 85 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «παρών» είπαν 16 βουλευτές (15 έχει το ΚΚΕ), ενώ είχε αποχωρήσει το ΜέΡΑ 25.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v