Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκίνησε συνεδριάσεις η Προανακριτική Επιτροπή για το Ν. Παππά

Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής αναλαμβάνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Κελέτσης.

Ξεκίνησε συνεδριάσεις η Προανακριτική Επιτροπή για το Ν. Παππά

«Πρεμιέρα» σήμερα για την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που αφορά στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά. Στην Επιτροπή θα εξεταστούν οι χειρισμοί που έγιναν όσον αφορά στις τηλεοπτικές άδειες και οι καταγγελίες του επιχειρηματία Χ. Καλογρίτσα. Ειδικότερα θα εξεταστεί η διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό για: Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση (αρ. 159 ΠΚ) και Παράβαση Καθήκοντος κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση (ΠΚ 259).

Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής αναλαμβάνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Κελέτσης (12 ψήφοι υπέρ και 6 λευκά). Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Αν. Νικολακοπουλος και γραμματέας ο Τ. Μπαρτζώκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Κίνημα Αλλαγής έθεσε ζήτημα γιατί η επιτροπή αριθμεί 18 μέλη κι όχι 19 (ζυγό αριθμό αντί μονού). Για το θέμα αυτό «γαλάζιες» πηγές έλεγαν πως πρόκειται για διαδικαστικό ζήτημα όχι ουσίας λόγω της αποχής του κόμματος ΜέΡΑ 25 από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής. Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν ότι η Διάσκεψη των Προέδρων έχει κυμαινόμενο αριθμό από ex officio μέλη που αυτονοήτως μπορεί να είναι ζυγός.

Να σημειωθεί πως στην Προανακριτική Επιτροπή συμμετέχουν:

-Από τη Νέα Δημοκρατία οι: Σ. Κελέτσης, Αν. Μάνη – Παπαδημητρίου, Δ. Μαρκόπουλος, Αν. Μπαρτζώκας, Αν. Νικολακόπουλος, Αικ. Παπακώστα – Παλιούρα, Αθ. Πλεύρης, Λ. Τσαβδαρίδης, Αγ. Τσιγκρής και Σ. Χιονίδης

-Από το ΣΥΡΙΖΑ οι: Δ. Καλαματιανός, Π. Πολάκης, Θ. Τζάκρη, Δ. Τζανακόπουλος και Μ.Χατζηγιαννάκης.

-Από το Κίνημα Αλλαγής ο Β. Κεγκέρογλου.

-Από το ΚΚΕ ο Ν. Καραθανασόπουλος

-Από την Ελληνική Λύση ο Β. Βιλιάρδος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v