Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προανακριτική Επιτροπή: Λίστα με μάρτυρες κατέθεσαν τα κόμματα

Από τη Νέα Δημοκρατία προτάθηκαν μεταξύ άλλων οι Κ. Τόμπρας, Χρ. Καλογρίτσας, Χ. Νικολάου, Αν. Λιανός, Β. Μαρινάκης. Ποιους πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι κόντρες στη συνεδρίαση της επιτροπής, μεθοδεύσεις καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προανακριτική Επιτροπή: Λίστα με μάρτυρες κατέθεσαν τα κόμματα

Για δεύτερη ημέρα συνεδρίασε η επιτροπή προκαταρτικής εξέτασης της Βουλής για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά. Στην επιτροπή θα εξεταστούν οι χειρισμοί που είχαν γίνει όσον αφορά στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και οι καταγγελίες του επιχειρηματία Χ. Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη Νέα Δημοκρατία προτάθηκαν μεταξύ άλλων οι Κ. Τόμπρας, Χρ. Καλογρίτσας, Χ. Νικολάου και Αν. Λιανός για τον πρώτο κύκλο και για τον δεύτερο κύκλο, ο επιχειρηματίας Β. Μαρινάκης και οι δημοσιογράφοι Δ. Βερύκιος και Κ. Βαξεβάνης.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ζητήθηκε να κληθούν οι Χ. Καλογρίτσας και Βλ. Καλογρίτσας, στελέχη των επιχειρήσεων της οικογένειας Χούρι, ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας, ο Τ. Θεοδωρικάκος κ.α.

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει τρεις ημέρες η επιτροπή, ενώ ο κατάλογος των μαρτύρων παραμένει ανοιχτός και μπορεί να προστεθούν και άλλα πρόσωπα.

Τέλος, να σημειωθεί πως στη συνεδρίαση υπήρξαν και «μίνι» κόντρες, μεταξύ της Ν. Γιαννακοπούλου και της πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των βουλευτών Δ. Μαρκόπουλου (NΔ) και Παύλου Πολάκη (ΣΥΡΙΖΑ).

ΣΥΡΙΖΑ: Μεθοδεύσεις στη συνεδρίαση

Για «μεθοδεύσεις» της Νέας Δημοκρατίας έκαναν λόγο πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για το Νίκο Παππά. Οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωναν πως «στην εναρκτήρια συνεδρίαση για την κλήτευση των μαρτύρων, η κυβερνητική πλειοψηφία οδήγησε την διαδικασία πέρα από τα όρια της λογικής» και ανέφεραν ότι :

-Αρνήθηκε την κατάθεση του Βλαδίμηρου Ιωάννη Καλογρίτσα, δηλαδή του ανθρώπου ο οποίος συμμετείχε στον διαγωνισμό, με το επιχείρημα ότι «δεν έχει να συνεισφέρει κάτι»

-Αρνήθηκε να είναι πρώτος μάρτυρας ο βασικός «κατήγορος» Χρήστος Καλογρίτσας.

-Ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Νικολακόπουλος παραδέχτηκε ότι ο Χρ. Καλογρίτσας έχει υποπέσει σε αντιφάσεις, κατά τις καταθέσεις τους στα Αρχές.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν : «τους βάζουμε άριστα 10 ! Ξηλώνουν μόνοι τους το αφήγημα με το «καλημέρα σας»!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v