Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατέθεσε για την υπόθεση Novartis ο Σταύρος Κοντονής

Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό, συντελέστηκε κατά τη διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και επέφερε τεράστια ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο, υποστήριξε ο πρώην υπουργός.

Κατέθεσε για την υπόθεση Novartis ο Σταύρος Κοντονής

Ευθύνες στην Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της Novartis, επέρριψε καταθέτοντας στην ανακρίτρια- αρεοπαγίτη Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Υπενθυμίζεται οτι η υπόθεση διερευνάται από τον Άρειο Πάγο μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και την παραπομπή του στο Δικαστήριο του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Ο κ. Κοντόνης σε δήλωσή του υποστήριξε ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι υπαρκτό, αλλά συντελέστηκε κατά την διακυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και επέφερε τεράστια ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ειδικότερα, προσερχόμενος στο Μέγαρο του Αρείου Πάγου ο κ. Κοντονής, δήλωσε:

«Ό,τι έχω πει μέχρι σήμερα, κυρίως στη Βουλή και σε δημόσιες τοποθετήσεις ισχύει. Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό, συντελέστηκε κατά την διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και επέφερε τεράστια ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο.

Μέσω της παράνομης συνταγογράφησης και της τιμολόγησης εκτοξεύθηκε η φαρμακευτική δαπάνη σε δυσθεώρητα, αδικαιολόγητα και πρωτοφανή ύψη.

Το τι έγινε κατά τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης είναι αντικείμενο δικαστικής έρευνας.

Πρέπει να δοθούν απαντήσεις.

Όπου υπάρχουν σκιές πρέπει να πέσει φως και αν υπήρξαν εξωθεσμικά παράκεντρα θα πρέπει ν´ αποκαλυφθούν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v