Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέμπτη η πρώτη κατάθεση μάρτυρα στην Προανακριτική Επιτροπή

Αλλαγές στον προγραμματισμό για τις καταθέσεις μαρτύρων. Ο κ. Τόμπρας - που επρόκειτο να καταθέσει σήμερα - δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω προληπτικής καραντίνας για κορωνοϊό.

Πέμπτη η πρώτη κατάθεση μάρτυρα στην Προανακριτική Επιτροπή

Με αλλαγές στο σχεδιασμό προχωρά τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η οποία έχει συσταθεί για τον πρώην υπουργό Ν. Παππά. Υπενθυμίζεται πως η επιτροπή εξετάζει τους χειρισμούς που είχαν γίνει αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

Τελικά η πρώτη κατάθεση μάρτυρα θα γίνει την Πέμπτη και όχι σήμερα, καθώς έχουν προκύψει διαφορετικά θέματα. Συγκεκριμένα ο κ. Τόμπρας - που επρόκειτο να καταθέσει σήμερα - δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω προληπτικής καραντίνας για κορωνοϊό. Επίσης αύριο θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, οπότε επίσης δεν θα γίνει συνεδρίαση της Προανακριτικής.

Με βάση το σχεδιασμό αν το τεστ του κ. Τόμπρα βγει αρνητικό θα καταθέσει την Πέμπτη. Σε διαφορετική περίπτωση θα καταθέσει ο επιχειρηματίας Χ. Καλογρίτσας.

Πάντως η σειρά με την οποία θα καταθέσουν οι μάρτυρες έχει προκαλέσει ένα νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα σήμερα η κόντρα αυτή «αναζωπυρώθηκε», με τη Θ. Τζάκρη από την αξιωματική αντιπολίτευση να επισημαίνει πως είχε υπάρξει διαφορετική συνεννόηση την Παρασκευή για τις καταθέσεις των μαρτύρων.

Ακολούθησε μια «μίνι» ένταση κυρίως μεταξύ του Θ. Πλεύρη από τη Ν.Δ. και της Θ. Τζάκρη αλλά τελικά δεν υπήρξε συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v