Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Καλογρίτσας ζητά κατ' αντιπαράσταση εξέταση Τόμπρα και Χούρι

Η κίνηση προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις. Η πλευρά της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει πως η διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται πως «η διαδικασία θα αποδειχθεί το Βατερλώ της γελοιότητας των εμπνευστών της».

Ο Καλογρίτσας ζητά κατ αντιπαράσταση εξέταση Τόμπρα και Χούρι

Ένα εξώδικο που έστειλε στην Προανακριτική Επιτροπή ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας προκάλεσε και πολιτικές αντιδράσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας ζητά να κληθεί για κατάθεση η οικογένεια Χούρι (της εταιρείας CCC) και να υπάρξει κατ´ αντιπαράσταση εξέταση με τον ίδιο και με τον Κ. Τόμπρα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η επιτροπή θα αποδειχθεί «παρωδία».

Σε αυτή τη φάση πηγές της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν πως η διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, σημειώνουν πως «ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ πριν ακόμη ξεκινήσει η εξέταση των μαρτύρων είναι έκδηλος.

Προσπαθεί να ανακαλύψει δήθεν προσκόμματα στη διαδικασία και έχει το άγχος να σχολιάζει ακόμα και τα αιτήματα των μαρτύρων προς εξέταση. Η διαδικασία θα ακολουθηθεί στο ακέραιο και οι μάρτυρες θα εξετασθούν όπως η Επιτροπή θα αποφασίσει. Καταλαβαίνουμε ότι είναι λυπηρό για το ΣΥΡΙΖΑ αλλά το κουβάρι των αποκαλύψεων ξεκίνησε από τους ίδιους τους τους φίλους. Η ανησυχία τους έκδηλη αλλά ας κρατήσουν την ψυχραιμία τους. Θα την χρειασθούν σίγουρα κατά την εξέταση των μαρτύρων.»

Την ίδια στιγμή σε δήλωση τους τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή αναφέρουν πως «ο βασικός μάρτυρας της ΝΔ αποκαλεί την διαδικασία της Προανακριτικής φιάσκο και παρωδία».

Όπως σημειώνουν «η διαδικασία της προανακριτικής είναι μια απέλπιδα προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων χωρίς ίχνος αποδεικτικού υλικού για την στοιχειοθέτηση οποιασδήποτε κατηγορίας εναντίον του Νίκου Παππά. Η δε προσπάθεια του Χρήστου Καλογρίτσα να υποκαταστήσει την Προνακριτική Επιτροπή, υποδεικνύοντας μάρτυρες που πρέπει να εξεταστούν, ενώ ο ίδιος αποφεύγει να καταθέσει, είναι καταφανώς αντιφατική, παράλογη και κινείται στο όριο της γραφικότητας.

Το γεγονός δε ότι συγχρόνως ο ίδιος ανέλαβε την καθοδήγηση της ΝΔ για τις πρωτοβουλίες που αυτή πρέπει να αναπτύξει αποδεικνύει το μέγεθος της σκευωρίας και την ανεπανόρθωτη έκθεση και τον διασυρμό της πλειοψηφίας και μαζί με αυτήν και βασικών κοινοβουλευτικών θεσμών καθώς και της ίδιας της Προανακριτικής Επιτροπής την οποία χαρακτηρίζει φιάσκο και παρωδία».

Τέλος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνεται πως «η διαδικασία στην Προανακριτική θα αποδειχθεί το Βατερλώ της γελοιότητας των εμπνευστών της».

Πέμπτη η πρώτη κατάθεση μάρτυρα

Με αλλαγές στο σχεδιασμό προχωρά από το πρωί τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η οποία έχει συσταθεί για τον πρώην υπουργό Ν. Παππά. Υπενθυμίζεται πως η επιτροπή εξετάζει τους χειρισμούς που είχαν γίνει αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

Τελικά η πρώτη κατάθεση μάρτυρα θα γίνει την Πέμπτη και όχι σήμερα, καθώς έχουν προκύψει διαφορετικά θέματα. Συγκεκριμένα ο κ. Τόμπρας - που επρόκειτο να καταθέσει σήμερα - δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω προληπτικής καραντίνας για κορωνοϊό. Επίσης αύριο θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, οπότε επίσης δεν θα γίνει συνεδρίαση της Προανακριτικής.

Με βάση το σχεδιασμό αν το τεστ του κ. Τόμπρα βγει αρνητικό θα καταθέσει την Πέμπτη. Σε διαφορετική περίπτωση θα καταθέσει ο επιχειρηματίας Χ. Καλογρίτσας.

Πάντως η σειρά με την οποία θα καταθέσουν οι μάρτυρες έχει προκαλέσει ένα νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα σήμερα η κόντρα αυτή «αναζωπυρώθηκε», με τη Θ. Τζάκρη από την αξιωματική αντιπολίτευση να επισημαίνει πως είχε υπάρξει διαφορετική συνεννόηση την Παρασκευή για τις καταθέσεις των μαρτύρων.

Ακολούθησε μια «μίνι» ένταση κυρίως μεταξύ του Θ. Πλεύρη από τη Ν.Δ. και της Θ. Τζάκρη αλλά τελικά δεν υπήρξε συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v