Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άρση ασυλίας Αραχωβίτη για την υπόθεση της Folli Follie

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρξε αντίδραση. Μεταξύ άλλων επισημαίνεται «με την απουσία οποιασδήποτε ένδειξης αποφασίστηκε, με τις ψήφους των βουλευτών ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης».

Άρση ασυλίας Αραχωβίτη για την υπόθεση της Folli Follie

Με 183 θετικές ψήφους και 22 κατά αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη για την υπόθεση της Folli Follie.

Συνολικά ψήφισαν 206 βουλευτές καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να απέχει από τη διαδικασία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι ονομαστικές ψηφοφορίες την περίοδο της πανδημίας (με επιστολική ψήφο).

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρξε αντίδραση και μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι «με σαθρό υπόβαθρο και με την απουσία οποιασδήποτε ένδειξης αποφασίστηκε, με τις ψήφους των βουλευτών ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης, η άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Σταύρου Αραχωβίτη για την υπόθεση της Folli Follie».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην απουσία οποιασδήποτε ένδειξης και είπε πως «ένα email ενός υπαλλήλου που επικαλείται ότι στηρίζω τον Όμιλο είναι το μοναδικό στοιχείο που μπορεί να βασιστεί μια τόσο σοβαρή κατηγορία εναντίον μου;».

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για παρέμβαση, σημείωσε ο Σταύρος Αραχωβίτης, καταγγέλλοντας πολιτικές σκοπιμότητες.

ΣΥΡΙΖΑ: Σαθρό υπόβαθρο

«Με σαθρό υπόβαθρο και με την απουσία οποιασδήποτε ένδειξης αποφασίστηκε, με τις ψήφους των βουλευτών ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης, η άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σταύρου Αραχωβίτη για την υπόθεση της Follie Follie», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ομιλία του αναφέρθηκε στην απουσία οποιασδήποτε ένδειξης, αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση και επεσήμανε πως «ένα email ενός υπαλλήλου που επικαλείται ότι στηρίζω τον Όμιλο είναι το μοναδικό στοιχείο που μπορεί να βασιστεί μια τόσο σοβαρή κατηγορία εναντίον μου;».

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για παρέμβαση, υπογράμμισε ο Σταύρος Αραχωβίτης, καταγγέλλοντας πολιτικές σκοπιμότητες.

Της ονομαστικής ψηφοφορίας απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε εφαρμογή της απόφασής του να μη συμμετέχει στις διαδικασίες στις οποίες παραβιάζεται ο κανονισμός της Βουλής με πρόσχημα την πανδημία, που μέσω της επιστολικής ψήφου αλλοιώνεται η ελεύθερη βούληση των βουλευτών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Ραγκούσης κατήγγειλε νόθευση των διαδικασιών μέσω της επιστολικής ψήφου, ζητώντας να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη και αδικαιολόγητη μεθόδευση.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ζήτησε να υπάρχει η δυνατότητα αυτοπρόσωπης ψήφου, έστω και ηλεκτρονικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v