Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προανακριτική Επιτροπή: Καταγγελίες Τόμπρα για τις σχέσεις Παππά-Καλογρίτσα

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ «διαβάζουν» εντελώς διαφορετικά τα γεγονότα και δεν λείπουν οι κόντρες.

Προανακριτική Επιτροπή: Καταγγελίες Τόμπρα για τις σχέσεις Παππά-Καλογρίτσα

Με την κατάθεση του Κ. Τόμπρα -για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χ. Καλογρίτσα- ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τον πρώην υπουργό Ν. Παππά. Όπως ήταν αναμενόμενο, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ «διαβάζουν» εντελώς διαφορετικά τα γεγονότα και δεν λείπουν οι κόντρες στη σημερινή συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τόμπρας φέρεται να μίλησε για συνάντηση του Νίκου Παππά, του Χρήστου Καλογρίτσα και του Σάμερ Χούρι στο Μέγαρο Μαξίμου, πριν τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το καλοκαίρι του 2016. Ο ίδιος δεν ήταν παρών, αλλά δηλώνει -κατά πληροφορίες από την πλευρά της πλειοψηφίας- αυτήκοος μάρτυρας μέσω τηλεφώνου.

Επίσης φέρεται να αναφέρθηκε σε επαφές με δύο άλλους επιχειρηματίες για το θέμα των τηλεοπτικών καναλιών, πριν δηλαδή συναντηθεί με τον Χ. Καλογρίτσα. Τέλος, δεν είπε ποιος βρίσκεται πίσω από την κωδική ονομασία White House, ενώ εξέφρασε φόβους, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική σημειώνουν πως ο κ. Τόμπρας είπε πως δεν πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου και δεν ήταν παρών σε συζήτηση είτε του Ν. Παππά με τον Χ. Καλογρίτσα είτε του Ν. Παππά με την πλευρά Χούρι. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σε κανένα mail δεν υπάρχει αναφορά στους κ. Τσίπρα και Παππά αλλά ούτε αναφορά σε White House.

Σημειώνουν δε πως «με φαντασίες δεν στήνονται δικαστήρια».

Σύμφωνα με «γαλάζιες» πηγές τελικά ο Κυριάκος Τόμπρας - κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων - αναφέρθηκε εκ νέου στα γεγονότα εκείνης την εποχή και στην κωδική ονομασία White House δείχνοντας το Μέγαρο Μαξίμου. Υποστήριξε παράλληλα πως ο Χρήστος Καλογρίτσας συστηνόταν ως «μπροστινός» της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε πως ο κ. Τόμπρας εκτίμησε ότι τελικώς η τότε κυβέρνηση δεν ήθελε να κάνει δικό της κανάλι. Παράλληλα οι ίδιες πηγές λένε πως απαντώντας σε ερώτηση αν ξέρει ποιος είναι το «White House» και το «White Porscha» είπε πως δεν ρώτησε ποτέ γιατί το φανταζόταν, αλλά δεν το ήξερε.

Η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε για σήμερα και δόθηκε νέο «ραντεβού» για την Τρίτη, οπότε και θα συνεχιστεί η κατάθεση του κ. Τόμπρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v