Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προανακριτική Επιτροπή: Καταθέτει συνεργάτης του Χ. Καλογρίτσα

Οι αναφορές του Χ. Νικολάου στη σύμβαση μεταξύ Χ. Καλογρίτσα και οικογένειας Χούρι. Συνεχίζονται οι κόντρες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή εκδήλωση που είχε γίνει στο σπίτι του επιχειρηματία.

Προανακριτική Επιτροπή: Καταθέτει συνεργάτης του Χ. Καλογρίτσα

Με την κατάθεση του Χρήστου Νικολάου -συνεργάτη του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στην εταιρεία «Τοξότης Α.Ε.»- συνεχίζει σήμερα τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Η Επιτροπή έχει συσταθεί για τον πρώην υπουργό Ν. Παππά και τους χειρισμούς που έχουν γίνει όσον αφορά στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σε ερώτηση στον Χ. Νικολάου αν ήξερε για σχέσεις του Χ. Καλογρίτσα με τον Ν. Παππά -σύμφωνα με «γαλάζιες» πηγές-, ο μάρτυρας απάντησε ότι δεν χρειαζόταν να του πει κάτι. Φέρεται να είπε ότι γνώρισε τον κ. Παππά στο σπίτι του κ. Καλογρίτσα. Όπως είπε -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από τη Νέα Δημοκρατία-, δεν θυμόταν αν ήταν Χριστούγεννα ή Πάσχα αλλά επειδή καθόντουσαν έξω εικάζει ότι ήταν Πάσχα. Προσέθεσε πως κ. Καλογρίτσας τούς σύστησε τον κ. Παππά και έδειχναν να έχουν εξαιρετικές σχέσεις.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως η συγκέντρωση ήταν Χριστούγεννα του 2016 στην ονομαστική του γιορτή, μετά τον διαγωνισμό και επισημαίνουν ότι στη συγκέντρωση ήταν περίπου 200 άτομα. Ο βουλευτής του κόμματος Δ. Καλαματιανός ρώτησε αν στη γιορτή ήταν και άλλα πολιτικά πρόσωπα, αναφέροντας μεταξύ άλλων τον Τ. Θεοδωρικάκο. Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Χ. Νικολάου απάντησε πως ήταν και ο κύριος Θεοδωρικάκος.

Παράλληλα πηγές από την αξιωματική αντιπολίτευση στην Προανακριτική Επιτροπή αναφέρουν ότι ο μάρτυρας ήταν παρών σε συνάντηση το 2017 μεταξύ μελών της οικογένειας Χούρι, του επιχειρηματία Χ. Καλογρίτσα και του Κ. Τόμπρα, με αντικείμενο να επιστραφεί το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ από τον Χ. Καλογρίτσα στους Χούρι. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως όταν ρωτήθηκε ο μάρτυρας από τη «γαλάζια» πτέρυγα αν υπήρχε αναφορά πολιτικού προσώπου, απάντησε «όχι».

Την ίδια στιγμή, πηγές από τη Νέα Δημοκρατία σημειώνουν πως ο κ. Νικολάου είπε πως αν το έργο ήταν τεχνικό θα το ήξερε, καθώς θα τον είχε καλέσει ο κ. Καλογρίτσας ως μηχανικό. Φέρεται να είπε: Δεν με κάλεσε γιατί το έργο δεν ήταν τεχνικό, αφορούσε τη δημιουργία καναλιού τηλεόρασης. Επίσης σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, φέρεται να είπε πως η σύμβαση ήταν εικονική και τα τρία εκατομμύρια δόθηκαν για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Τζανακόπουλος είπε προς τον μάρτυρα: Γνωρίζετε ότι υπάρχει απόφαση Διαιτητικού Δικαστηρίου, που αυτή τη σύμβαση που εσείς ονομάζετε εικονική την έχει αναγνωρίσει ως νόμιμη και πραγματική; O X. Νικολάου απάντησε πως το γνωρίζει και στο ερώτημα γιατί δεν παρέστη στο Διαιτητικό Δικαστήριο ο Καλογρίτσας, είπε -σύμφωνα με πληροφορίες- γιατί δεν είχε να πληρώσει το παράβολο.

Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό σήμερα επρόκειτο να εξεταστεί από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας Χ. Καλογρίτσας. Ωστόσο ενημέρωσε πως αναρρώνει από τον πρόσφατο εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού, αποστέλλοντας σχετική ιατρική γνωμάτευση. Έτσι η εξέταση του κ. Καλογρίτσα θα γίνει την Τετάρτη μετά το Πάσχα, ενώ σε περίπτωση που αρνηθεί, μπορεί να αποφασιστεί έως και βίαιη προσαγωγή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v