Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετωπική στη βουλή για το ακαταδίωκτο της επιτροπής ειδικών

Για προστασία των επιστημόνων από «ψεκασμένους και fake news» μιλά από τη Νέα Δημοκρατία ο Θάνος Πλεύρης. Σε «ενοχική τροπολογία» αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης.

Μετωπική στη βουλή για το ακαταδίωκτο της επιτροπής ειδικών

Οξύτατη ήταν η πολιτική αντιπαράθεση στην Ολομέλεια, με αφορμή τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την επιτροπή ειδικών. Η τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα το απόγευμα και ψηφίζεται απόψε προβλέπει μεταξύ άλλων πως: «τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως άνω Επιτροπών. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση ή εξύβριση».

Για «ενοχική τροπολογία» - που πρέπει να αποσυρθεί- έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, σημειώνοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία. Απευθυνόμενος στην κυβερνητική πτέρυγα τόνισε ότι πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων .

Προσέθεσε προς την κυβερνητική πτέρυγα πως «δεν είναι επειδή έχετε στο μυαλό σας την προστασία των επιστημόνων. Την προστασία από τι; Έχουν ανάγκη οι επιστήμονες; Ζήτησαν ότι θέλουν κάτι να κρύψουν; Θέλουν από κάτι να προστατευτούν; Δεν διαχειρίστηκαν την ανθρώπινη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων με αποκλειστικό κριτήριο τη γνώση και την επιστήμη που κατέχουν; Τι τους φοβίζει; Εισηγήθηκαν τέτοια διάταξη; Εισηγήθηκαν τέτοια κρυπτοαμνήστευση;».

Στόχος είναι να προστατευθούν οι επιστήμονες από «τους ψεκασμένους και τα fake news» είπε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τα σχολεία, όπου γονείς μηνύουν καθηγητές γιατί θέλουν να πάνε τα παιδιά στο μάθημα χωρίς μάσκες και self test. Προσέθεσε πως δεν μπορεί να απαντάνε οι επιστήμονες σε όσους λένε ότι με το εμβόλιο μπορεί να μπει τσιπάκι στην εγκέφαλο. Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση της στη συγκεκριμένη τροπολογία, μιλώντας για « πολιτική δειλία».

Ακολούθησε νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης με τον Κωνσταντίνο Χήτα από την Ελληνική Λύση να μιλά για «κυβέρνηση που είναι σε ελεύθερη πτώση και δεν μπορεί να διαχειριστεί το θέμα της πανδημίας». Συνέχισε κατηγορώντας την κυβέρνηση πως διχάζει και αναφέρθηκε σε αναφορές του Θ. Πλεύρη σε «ψεκασμένους».

Για να απαντήσει εκ νέου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας προς τον κ. Χήτα πως ο μόνος «διχασμός» είναι μεταξύ λογικής και παραλόγου.

Κατερίνα Κοκκαλιάρη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v