Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προανακριτική επιτροπή: Νέα αναβολή της κατάθεσης Καλογρίτσα

Ο επιχειρηματίας ενημέρωσε ότι είναι σε καραντίνα, καθώς ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Προανακριτική επιτροπή: Νέα αναβολή της κατάθεσης Καλογρίτσα

Αναβλήθηκε η σημερινή κατάθεση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η οποία έχει συσταθεί για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά. Ο επιχειρηματίας ενημέρωσε ότι βρίσκεται από τις 30 Απριλίου σε καθεστώς καραντίνας, καθώς ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Για το θέμα αυτό εστάλη στον πρόεδρο της Επιτροπής Σταύρο Κελέτση από τον κ. Καλογρίτσα βεβαίωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Επομένως η εξέταση του κ. Καλογρίτσα θα προγραμματιστεί μετά το πέρας της 14ήμερης καραντίνας, ενώ για την εξέλιξη αυτή έχουν ενημερωθεί οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών ομάδων. Πρόκειται για τη δεύτερη αναβολή της εξέτασης του Χ. Καλογρίτσα, καθώς την προηγούμενη φορά ζήτησε να μετατεθεί η κατάθεσή του καθώς είχε κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Να σημειωθεί πως με εξώδικο που είχε αποστείλει στην Προανακριτική Επιτροπή, ο επιχειρηματίας είχε ζητήσει να κληθεί για κατάθεση η οικογένεια Χούρι (της εταιρείας CCC) και να υπάρξει κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον ίδιο και με τον Κ. Τόμπρα. Υπενθυμίζεται πως μέχρι τώρα έχουν εξεταστεί από την Προανακριτική οι μάρτυρες Κ. Τόμπρας και Χ. Νικολάου (συνεργάτης του επιχειρηματία).

Στις εξελίξεις -μετά τη νέα αναβολή της εξέτασης του Χ. Καλογρίτσα- αναφέρθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η Θ. Τζάκρη, που μιλά για «καθ’ υποτροπήν ασθενή βασικό μάρτυρα» και για «άρρωστο αφήγημα της ΝΔ».

Ειδικότερα αναφέρει πως «από ό,τι φαίνεται, ο κορωνοϊός έχει πλήξει σοβαρά το αφήγημα της ΝΔ όσον αφορά την προανακριτική που έστησε με ψευδείς και χαλκευμένες κατηγορίες. Ο κύριος Καλογρίτσας αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα για την ιατρική επιστήμη, καθώς μετά τις παρενέργειες 14 ημερών λόγω του εμβολιασμού του, ενημερωθήκαμε ότι με την σφραγίδα του ΕΟΔΥ, δηλαδή του κυρίου Μητσοτάκη, ότι ο κ. Καλογρίτσας θα απουσιάσει για πολλοστή φορά από τις εργασίες της Προανακριτικής μέχρι 14 Μαΐου καθώς έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα».

Όπως αναφέρει από την αξιωματική αντιπολίτευση η Θ. Τζάκρη, «συνιστούμε στη ΝΔ ή να κλείσει επιτέλους τη συμφωνία που θέλει ο κ. Καλογρίτσας, προκειμένου να έρθει στην Προανακριτική να καταθέσει τα ψεύδη που του έχει αυτή υποδείξει ή να κλείσει τις εργασίες της επιτροπής, η οποία κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος ήδη από τους πρώτους δύο μάρτυρες! Άλλωστε, κανείς πλέον δεν πρόκειται να πιστέψει, ούτε είχε πιστέψει, το υποδεικνυόμενο από τρίτους αφήγημα του κυρίου Καλογρίτσα. Είναι καταφανές ότι πρόκειται για κατάχρηση της συγκυρίας του κορωνοϊού, προκειμένου να αποφύγει τη δημόσια υποχρέωσή του να καταθέσει, όπως υποχρεούται».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v