Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προανακριτική: Επιστολή σε ΤτΕ για την εγγυητική €3 εκατ. του Καλογρίτσα

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η κατάθεση του επιχειρηματία στην προανακριτική επιτροπή. Οι κόντρες Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Προανακριτική: Επιστολή σε ΤτΕ για την εγγυητική €3 εκατ. του Καλογρίτσα

Οι επόμενοι μάρτυρες που θα κληθούν στην Προανακριτική αλλά και οι κινήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής. Υπενθυμίζεται πως η Επιτροπή έχει συσταθεί για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τους χειρισμούς που είχαν γίνει όσον αφορά στις τηλεοπτικές άδειες.

Σήμερα κατατέθηκε πρόταση από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θάνο Πλεύρη να απευθυνθεί η επιτροπή στην ΤτΕ για να πληροφορηθεί αν το έμβασμα των 3 εκατομμυρίων του επιχειρηματία (αφορούσε στον διαγωνισμό για τις άδειες) ελέγχθηκε. Το αίτημα αυτό έγινε αποδεκτό. Μεταξύ άλλων ζητείται: Να υπάρξει ενημέρωση για την ακριβή διαδρομή του ποσού και τους λογαριασμούς που έχουν χρησιμοποιηθεί και να ελεγχθεί το σύνολο των λογαριασμών που χρησιμοποιήθηκαν για το συγκεκριμένο ποσό και να υπάρξει ενημέρωση της Επιτροπής.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν, την Πέμπτη θα προσέλθει στην Επιτροπή ο κ. Λιανός, ενώ την επόμενη εβδομάδα (πιθανότατα Δευτέρα) θα ακολουθήσει ο Χ. Καλογρίτσας. Ο επιχειρηματίας είχε ενημερώσει την Επιτροπή ότι είναι σε προληπτική καραντίνα λόγω επαφής με κρούσμα κορωνοϊού. Σύμφωνα με πηγές της Προανακριτικής, με νέα επιστολή ενημέρωσε ότι η υγεία του βαίνει καλώς και επιθυμεί αμέσως μετά τη λήξη της καραντίνας να καταθέσει.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ η Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε: «Φέρτε τον Καλογρίτσα (Χρήστο) ή τον Καλογρίτσα (Ιωάννη)». Η εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε στην Προανακριτική Επιτροπή, «οι βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης την οποία διερευνά η Επιτροπή μας, με βάση τον φάκελο αυτής, είναι οι Καλογρίτσας Χρήστος & Υιός.

Δεν υπάρχουν άλλοι βασικοί μάρτυρες. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί παρέλκυση της διαδικασίας. Αποτελεί στρεψοδικία, που στόχο έχει μόνο "να σηκώσει σκόνη" για να καλυφθεί το αποδεδειγμένο πλέον φιάσκο».

Συνέχισε αναφέροντας «επίσης, κύριε Πρόεδρε, είναι θεσμικός διασυρμός η καταχρηστική επίκληση της πανδημίας του κορωνοϊού από τον μάρτυρα, με τη συμπαιγνία μάλιστα του ΕΟΔΥ, που καταλήγει σε γραφικοποίηση της διαδικασίας. Η λιπομαρτυρία του Καλογρίτσα είναι η τρανταχτή απόδειξη ότι η συζητούμενη υπόθεση κινήθηκε μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων, με αποκλειστικά πολιτικά και, ιδίως, επικοινωνιακά κίνητρα. Ουσιαστικά δηλαδή τι μας λέτε σήμερα: "Δεν καταθέτει "ο μάρτυρας του στέμματος" Καλογρίτσας, για λόγους που μόνο εσείς και ο ίδιος γνωρίζουν -και όλοι εμείς οι άλλοι και μαζί με μας το πανελλήνιο μπορούμε να φανταστούμε- και καλείτε να καταθέσουν τρίτοι, άσχετοι, μάρτυρες εξ ακοής».

Παράλληλα μίλησε για «φιάσκο της πρωτοβουλίας της ΝΔ να στήσει αυτή την προανακριτική με ψευδή και χαλκευμένα στοιχεία» και συμπλήρωσε, «αυτό το φιάσκο βοά από μόνο του. Και δεν χρειάζεται κανέναν μάρτυρα απόδειξης. Καλέστε τον Καλογρίτσα, δεν έχει κανένα νόημα να καταθέσει άλλος μάρτυρας πριν από αυτόν».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v