Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξάνεται η ποινή για υφ' όρων απόλυση κρατουμένων

Με αφορμή το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα αυστηροποιήσει το καθεστώς αυτό μέσω της επιτροπής που εξετάζει τις αλλαγές που θα επέλθουν στον νέο Ποινικό Κώδικα, που ισχύει από την 1η Ιουλίου 2019.

Αυξάνεται η ποινή για υφ όρων απόλυση κρατουμένων

Στην αύξηση της εκτιτέας ποινής για την υφ' όρων απόλυση των κρατούμενων από τα 2/5 που είναι σήμερα στα 4/5 εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ενώ πρόσθεσε ότι προϋπόθεση για την απόλυση στις περιπτώσεις που έχει επιβληθεί ισόβια κάθειρξη, θα είναι η τουλάχιστον 20ετής έκτιση της ποινής.

Όπως επισήμανε ο κ. Τσιάρας, με αφορμή το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά, το υπουργείο Δικαιοσύνης, μέσω της επιτροπής που εξετάζει τις αλλαγές που θα επέλθουν στον νέο Ποινικό Κώδικα που ισχύει από την 1η Ιουλίου 2019 (νόμος 4619/2019), θα αυστηροποιήσει το καθεστώς υφ' όρων απόλυσης των καταδικασθέντων, ακόμη και τις περιπτώσεις που έχει επιβληθεί ισόβια κάθειρξη.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε ότι προγραμματίζεται η επέκταση του επιτυχημένου θεσμού της πιλοτικής δίκης και στην Πολιτική Δικαιοσύνη, ενώ την ίδια στιγμή ανέφερε ότι προχωράει ο θεσμός του «Βοηθού Δικαστή», που θα επιτρέψει την ταχύτερη εκδίκαση υποθέσεων ενώπιον των Πολιτικών, Ποινικών και Διοικητικών Δικαστηρίων.

Τέλος, στο πλαίσιο αναβάθμισης της Δικαιοσύνης, ο κ. Τσιάρας έκανε λόγο για «τη σύσταση Εθνικής Σχολής Δικαστικών Υπαλλήλων», με τελικό στόχο η αναλογία δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων να ανέλθει στο 1:3.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v