Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαράζ νομοσχεδίων στη Βουλή το επόμενο δεκαήμερο

Την ερχόμενη Τρίτη, συζήτηση για τη μετάβαση σε μία κλιματικά ουδέτερη οικονομία. Αναλυτικά ο σχεδιασμός του επόμενου δεκαημέρου.

Μπαράζ νομοσχεδίων στη Βουλή το επόμενο δεκαήμερο

Ανεβάζει… ταχύτητες η Βουλή, με μια σειρά νομοσχεδίων να παίρνουν τον δρόμο για την Ολομέλεια. Παράλληλα την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει -παρουσία του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών- συζήτηση για τη μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία. 

Ουσιαστικά θα είναι κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ενώ υπενθυμίζεται πως σχετικό αίτημα είχε καταθέσει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Πρόκειται για ένα πρώτο βήμα ενόψει και της προετοιμασίας ενός νέου κλιματικού νόμου. 

Με βάση τον σχεδιασμό, το επόμενο δεκαήμερο θα συζητηθούν τρία συνολικά νομοσχέδια στην Ολομέλεια. Συγκεκριμένα αύριο ψηφίζεται νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει και τροπολογίες οικονομικού ενδιαφέροντος. Την ερχόμενη Τετάρτη, θα εισαχθεί στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για το οικογενειακό δίκαιο και την επόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή, θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης

Επίσης την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των αποδήμων. Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο χρειάζεται 200 θετικές ψήφους για να περάσει από τη Βουλή, ωστόσο με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν διαμορφώνεται σχετική πλειοψηφία. 

Παράλληλα συνεχίζει τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που έχει συσταθεί για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τον διαγωνισμό που είχε γίνει για τις τηλεοπτικές άδειες. Αύριο αναμένεται να καταθέσει ο Αντ. Λιανός, διευθυντής λογιστηρίου της κατασκευαστικής εταιρείας CCC (της οικογένειας Χούρι), και την επόμενη εβδομάδα -τη Δευτέρα, εκτός απροόπτου- θα ακολουθήσει ο Χ. Καλογρίτσας. 

Τέλος, να σημειωθεί πως η Βουλή θα συνεχίσει κανονικά τις εργασίες της το καλοκαίρι και δεν θα υπάρξουν θερινά τμήματα. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κυριαρχήσει στις κοινοβουλευτικές... μάχες το εργασιακό νομοσχέδιο (που παρουσιάστηκε σήμερα και επισήμως), ενώ ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα γίνει η κύρωση των συμβάσεων με τη Βόρεια Μακεδονία (θέμα που... απασχολεί τη «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα). 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v