Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα κόντρα στην προανακριτική για Καλογρίτσα και SMS

Για «σοβαρές ελλείψεις» μιλά ο πρώην υπουργός, με αφορμή τα πρακτικά από την εξέταση του Χ. Καλογρίτσα. Τι αναφέρει σε αίτημα τους προς την Επιτροπή. Τι καταγγέλλει η ΝΔ, πως τοποθετείται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα κόντρα στην προανακριτική για Καλογρίτσα και SMS

Με αίτημα του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς αναφέρεται στη χθεσινή εξέταση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα και σημειώνει πως δεν είναι πλήρης η απομαγνητοφώνηση. Ειδικότερα μιλά για σοβαρές ελλείψεις σε ουσιώδεις δηλώσεις του εξετασθέντος μάρτυρα όπως «για παράδειγμα η ανάκληση προηγούμενου ισχυρισμού του περί ύπαρξης γραπτών μηνυμάτων που δήθεν επιβεβαιώνουν τους κατατεθέντες ισχυρισμούς τους». Αλλά και για ελλείψεις σε διαλόγους μεταξύ των μελών της Επιτροπής, όπως για παράδειγμα του προέδρου Στ. Κελέτση και της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρή.

Για το σκοπό αυτό ζητά:

1. Να ακούσει δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του την μαγνητοφώνηση της χθεσινής συνεδρίασης. Αλλιώς να γίνει ακρόαση της συνεδρίασης από μέλη της επιτροπής - βουλευτές όλων των κομμάτων

2. Να διορθωθούν και να συμπληρωθούν τα διορθωμένα πρακτικά ώστε να περιλαμβάνονται όλα όσα κατέθεσε ο επιχειρηματίας αλλά και όσα διημείφθησαν μεταξύ μελών της επιτροπής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Σ. Κελέτσης σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ανέφερε πως τα πρακτικά έχουν αποδοθεί πιστά και δεν υπήρξε αλλοίωση. Όπως σημείωσε το κομμάτι που έχει διαγραφεί μόνο ήταν η αναφορά στην κυρία Τζάκρη (πρόκειται για τη φράση: εδώ δεν είστε σε κομμωτήριο) και αυτό επειδή ο ίδιος ανακάλεσε και είπε ότι ήταν ατυχής δήλωση.

Συμπλήρωσε πως χθες τα μέλη της Επιτροπής δεν είχαν δικαίωμα να ρωτήσουν γιατί ο μάρτυρας έκανε την εισαγωγική του τοποθέτηση. Προσέθεσε πως ο ίδιος έχει το δικαίωμα από τον κανονισμό αυτές τις συζητήσεις και τις αυθαίρετες παρεμβάσεις να αποφασίζει να μην καταγράφονται στα πρακτικά.

Ωστόσο ο Β. Γεωργακόπουλος συνήγορος του κ. Παππά - αναφορικά με την απόφαση του κ. Κελέτση - είπε ότι είναι πρωτοφανής για την ελληνική κοινοβουλευτική ιστορία και επικίνδυνη για τη Δημοκρατία. Προσέθεσε πως θα κατατεθεί μήνυση- έγκληση.

Σχετικά με τη σημερινή κατάθεση του κυρίου Καλογρίτσα ανέφερε ότι είναι «μηδαμινής αποδεικτικής αξίας όσα προσκόμισε». Προσέθεσε πως όσα στοιχεία έχουν δει φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν σωρεία εγκληματικών πράξεων τόσο του κυρίου Καλογρίτσα όσο και του γιού του.

Προκαλεί θυμηδία

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως «ο κ. Καλογρίτσας προσήλθε σήμερα στην Προανακριτική για να προσκομίσει κάποια μηνύματα που προκαλούν θυμηδία. Ο Νίκος Παππάς, όπως και ο ίδιος είχε τονίσει στην ομιλία του στην Ολομέλεια, είχε συναντήσεις και επαφές με όλους τους υποψηφίους».

Προσθέτουν πως «σε ό,τι αφορά τα 8 εκατομμύρια ευρώ, ο κ. Καλογρίτσας συνελήφθη για μια ακόμα φορά ψευδόμενος, ισχυριζόμενος ότι τα δανείστηκε. Να του θυμίσουμε, όμως, ότι ο γιος του, Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, έχει υπογράψει, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στον διαγωνισμό, υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει δανειστεί χρήματα. Προκύπτει, ως εκ τούτου, σωρεία αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί τόσο από τον Χρήστο όσο και από τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα».

Τέλος οι ίδιες πηγές αναφέρουν «σε ό,τι αφορά την πρωτοφανή αυθαιρεσία Κελέτση να παραποιήσει τα πρακτικά, ισχυριζόμενος ότι έχει το δικαίωμα, αναρωτιόμαστε: Η κατάθεση του μάρτυρα καθώς και οι διάλογοι αποτελούν αποδεικτικό υλικό. Αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Κελέτσης, έχει το σθένος να τα επικαλεστεί ενώπιον ποινικού δικαστηρίου;».

Τα SMS

Πηγές της πλειοψηφίας αναφέρονται στα sms που κατέθεσε ο επιχειρηματίας και στα όσα είπε για συνομιλίες που είχε με τον Νίκο Παππά. Σύμφωνα με πληροφορίες στα γραπτά μηνύματα ο επιχειρηματίας φέρεται να αναφέρει μεταξύ άλλων: επειδή στις 19:00 αναχωρώ για Πόρτο Χέλι, αλλά δεν κατάλαβα και πολλά (μάλλον τίποτα) πρέπει να ξέρω κάτι.

Επανέρχεται και με δεύτερο μήνυμα που λέει πως θέλει να ξέρει, ενώ σημειώνει πως: γιατί αν δεν μιλήσουμε αποτέλεσμα (μάλλον) δεν θα έχουμε. Επίσης με βάση τα ίδια μηνύματα ο επιχειρηματίας - σύμφωνα πάντα με πληροφορίες - λέει πως είναι βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα, οι μέρες πέρασαν άρα εγγυητική δεν θα υπάρχει.

Σύμφωνα με τα μηνύματα που επικαλείται ο Χ. Καλογρίτσας ο τέως υπουργός έχει πει: μιλάμε πριν φύγεις. Υπάρχει συνέχεια με τον Χ. Καλογρίτσα να θέτει ερώτημα για το πως μπορούν να τα πουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v