Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προανακριτική: Νέες αναφορές Χ. Καλογρίτσα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο επιχειρηματίας μίλησε για επαφές με τον Ν. Παππά. Αύριο θα συνεχιστεί η συνεδρίαση της Επιτροπής.

Προανακριτική: Νέες αναφορές Χ. Καλογρίτσα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Το «κατώφλι» της Προανακριτικής Επιτροπής πέρασε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, που αναφέρθηκε εκ νέου στον τότε υπουργό Νίκο Παππά.

Σύμφωνα με πηγές της πλειοψηφίας, αναφέρθηκε και σε sms που είχαν ανταλλάξει πριν μεταβεί στο Πόρτο Χέλι για να συναντηθεί με εκπροσώπους της εταιρείας CCC. Να σημειωθεί πως η σημερινή συνεδρίαση ολοκληρώθηκε και αύριο θα επανέλθει ο επιχειρηματίας για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με πηγές της πλειοψηφίας, ο επιχειρηματίας στην Προανακριτική Επιτροπή είπε πως είχε κληθεί τον Οκτώβριο του 2015 να βοηθήσει σε μια πρόσκληση του Νίκου Παππά και κάποιων άλλων για ΜΜΕ. Φέρεται να είπε πως είχε γίνει συζήτηση για κανάλι αλλά και άλλα μέσα.

Επανέλαβε και σήμερα πως ο ίδιος δέχθηκε να δώσει το όνομά του αλλά όπως είπε, τότε τα χρήματά του ήταν δεσμευμένα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο επιχειρηματίας ανέφερε πως η αρχή θα γινόταν από το κανάλι και θα ακολουθούσε εφημερίδα.

Κύκλοι της ΝΔ αναφέρουν πως «οι σημερινές αποκαλύψεις της επικοινωνίας του Νίκου Παππά με τον κ. Καλογρίτσα πριν τη συνάντηση του με εκπρόσωπο του ομίλου CCC στο Πόρτο Χέλι για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ channel όπου φέρεται να του έδινε κατευθύνσεις και τα sms που μιλούσαν για την εγγυητική, επιβεβαιώνουν τον οργανωτικό ρόλο του Νίκου Παππά στην προσπάθεια ποδηγέτησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες. Μετα τα email με το White House και την White Porscha ήλθε η ώρα για τα sms με τον “λεβέντη” και το “καμάρι”, κατά τον κ. Καλογρίτσα, Νίκο Παππά. Όσο και να φωνάζουν, όσο και να διακόπτουν την μαρτυρία του κόκκινου εργολάβου, πλέον η αλήθεια δεν κρύβεται»

ΣΥΡΙΖΑ: Προκαλούν θυμηδία

Ο κ. Καλογρίτσας προσήλθε σήμερα στην προανακριτική για να προσκομίσει κάποια μηνύματα που προκαλούν θυμηδία, σχολιάζουν από την πλευρά τους πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Παππάς, όπως και ο ίδιος είχε τονίσει στην ομιλία του στην Ολομέλεια, είχε συναντήσεις και επαφές με όλους τους υποψηφίους. Σε ό,τι αφορά τα 8 εκατ. ευρώ, ο κ. Καλογρίτσας συνελήφθη για μια ακόμα φορά ψευδόμενος, ισχυριζόμενος ότι τα δανείστηκε. Να του θυμίσουμε, όμως, ότι ο γιος του, Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, έχει υπογράψει, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στον διαγωνισμό, υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει δανειστεί χρήματα.

Προκύπτει, ως εκ τούτου, σωρεία αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί τόσο από τον Χρήστο όσο και από τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα. Σε ό,τι αφορά την πρωτοφανή αυθαιρεσία Κελέτση να παραποιήσει τα πρακτικά, ισχυριζόμενος ότι έχει το δικαίωμα, αναρωτιόμαστε: Η κατάθεση του μάρτυρα καθώς και οι διάλογοι αποτελούν αποδεικτικό υλικό. Αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Κελέτσης, έχει το σθένος να τα επικαλεστεί ενώπιον ποινικού δικαστηρίου;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v