Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ραγκούσης: Φριχτή η δήλωση του Γ. Λοβέρδου

Έντονη αντίδραση για την τοποθέτηση του «γαλάζιου» βουλευτή στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια. «Να ζητήσει συγγνώμη ή η ΝΔ να τον διαγράψει» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για την «επαίσχυντη δήλωσή του».

Ραγκούσης: Φριχτή η δήλωση του Γ. Λοβέρδου

Την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Ραγκούση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Λοβέρδου στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια.

Να σημειωθεί πως μιλώντας στην Ολομέλεια ο βουλευτής Γ. Λοβέρδος είχε πει ότι ο κακός σύζυγος δεν σημαίνει ότι είναι και κακός γονέας και ισχυρίστηκε πως «μπορεί να χώρισα και να έχω πάθος εναντίον της γυναίκας μου αλλά να μην είμαι κακός πατέρας. Αντίστροφα μπορεί μια γυναίκα να έπιασε τον άντρα της να την απατά, να την έδερνε, να την κακοποιούσε και έχει μίσος εναντίον του πρώην άνδρα της αλλά παρόλα αυτό το παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς».

«Ένα ερώτημα: Είναι δυνατόν να ανεβαίνει σε αυτό το βήμα, το θεσμικά και ιστορικά θα έλεγε κανείς ιερό βήμα, βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, μέλος της ΝΔ και να διατυπώνει την άποψη ότι είναι δυνατόν να είναι ανεκτό και συμβατό να είναι κάποιος καλός πατέρας την ώρα που ξυλοφορτώνει και κακοποιεί τη γυναίκα του, τη μητέρα του παιδιού. Είναι δυνατόν κύριε Πρόεδρε; Και όμως είναι δυνατόν. Το έκανε ο βουλευτής της ΝΔ ο κ. Γιάννης Λοβέρδος» ανέφερε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Προσέθεσε «και περιμέναμε μέχρι το τέλος της συνεδρίασης τα κοινωνικά, τα ανθρώπινα- ούτε τα πολιτικά, ούτε τα δημοκρατικά- τα κοινωνικά και ανθρώπινα αντανακλαστικά του κ. Υπουργού, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, της ΝΔ, της ηγεσίας της να ενεργοποιηθούν, να αντιδράσουν. Να τον φέρουν εδώ να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη ή να τον διαγράψουν. Κι εσείς σιωπάτε».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας «το θέμα είναι στην ηγεσία της ΝΔ. Ή θα υποχρεώσει τον κ. Λοβέρδο να έρθει στο κοινοβούλιο, να ανακαλέσει αυτή την επαίσχυντη, τη φριχτή δήλωσή του ζητώντας συγγνώμη από την ελληνική κοινωνία, από τα παιδιά, τους γονείς που τον άκουσαν να ξεστομίζει αυτές τις βαρύτατες φράσεις ή θα πρέπει η ΝΔ να τον διαγράψει».

Προσέθεσε πως «σε διαφορετική περίπτωση κ. Πρόεδρε εμείς θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πως εάν ο κ. Λοβέρδος δεν ανακαλέσει ζητώντας συγγνώμη και αν η ΝΔ σε δεύτερο χρόνο, εφόσον δεν κάνει το πρώτο, δεν τον διαγράψει θα κινήσουμε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον κανονισμό της Βουλής, διότι δεν είναι δυνατόν, είναι βέβαιο αυτό, κανείς, και βουλεύτριες και βουλευτές της ίδιας της ΝΔ, πόσο μάλλον των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της να ανεχτεί μια τέτοια τοποθέτηση, μια τέτοια αντίληψη, μια νέα νοοτροπία. Που αν είναι για τον κ. Υπουργό συμβατή με το νομοσχέδιο δεν μπορεί να είναι για μας, δεν μπορεί να είναι για την ελληνική κοινωνία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v