Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προανακριτική Επιτροπή: Νέες αναφορές Καλογρίτσα σε μηνύματα με τον Ν. Παππά

Ο επιχειρηματίας φέρεται να αναφέρθηκε σε συνάντηση που έγινε σε σπίτι, παρουσία του πρώην υπουργού και άλλων τεσσάρων ή πέντε ατόμων, αλλά και σε SMS που αντάλλαξε με τον Νίκο Παππά.

Προανακριτική Επιτροπή: Νέες αναφορές Καλογρίτσα σε μηνύματα με τον Ν. Παππά

Σε μηνύματα που είχε ανταλλάξει με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά αναφέρθηκε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, που καταθέτει και σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπής της Βουλής. Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής, ο επιχειρηματίας προσκόμισε φωτοτυπημένο γραπτό διάλογο με τον κ. Παππά (σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα είχε κάνει εκ νέου αναφορές σε γραπτά μηνύματα).

Ειδικότερα ο Χ. Καλογρίτσας αναφέρει «Μάλλον... Τζίφος!!!» και ο πρώην υπουργός φέρεται να ρωτά «δηλαδή;». Τότε ο επιχειρηματίας γράφει «χωρίς εγγυητική πώς θα πάμε; Πάρε τον Samer να πιέσουν το Λονδίνο να το στείλουν κατά προτεραιότητα, γιατί είναι για ελλ. κυβέρνηση».

Παράλληλα ο επιχειρηματίας φέρεται να αναφέρθηκε σε συνάντηση που έγινε σε σπίτι, παρουσία του πρώην υπουργού και άλλων τεσσάρων ή πέντε ατόμων. Σύμφωνα με πηγές της πλειοψηφίας της Προανακριτικής, ο κ. Καλογρίτσας ανέφερε: είπαν πάμε να βρούμε τα χρήματα. Είπαν κάποια ονόματα επιχειρηματιών... δεν ήμουν εγώ στην ομάδα αυτή. Ήμουν πιο πέρα. Με αφαίρεσαν από τη συζήτηση και θεώρησα πως με προσέβαλαν γι' αυτό. Φέρεται δε να είπε πως το βράδυ υπεγράφη η επιστολή αποχώρησής του από το εγχείρημα και ανέφερε: διαφώνησα μάλιστα, επειδή είχα κάποιες προσωπικές αναφορές, όμως μου είπαν «ή έτσι ή φεύγεις από εδώ».

Μάλιστα -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- προσέθεσε πως: με εκβίασαν και τελικά είπα «οκ έτσι». Τη βραδιά αυτή περνούσα μεγάλη στεναχώρια. Ήταν και η γυναίκα μου. Μετά από αυτό με διώξανε. Μου δώσανε το φιλί του Ιούδα και με διώξανε.

Την ίδια στιγμή, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως όταν η Θεοδώρα Τζάκρη αναφέρθηκε στην έγκληση σε βάρος του Ν. Παππά, ο επιχειρηματίας φέρεται να είπε πως: δεν την έγραψα εγώ, ο Τοξότης την έγραψε. Τι σχέση έχω εγώ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως όταν η Θ. Τζάκρη αναφέρθηκε σε οφειλή 3 εκατομμυρίων, ο Χ. Καλογρίτσας απάντησε «δεν χρωστάω σε κανέναν. Δεν γυρνάω πίσω λεφτά».

Τι λένε οι πηγές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

H σημερινά κατάθεση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής «φούντωσε» την πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα από τη Νέα Δημοκρατία αναφέρονται τα εξής: «Από το 2017 βουλευτές της ΝΔ κατέθεταν ερωτήσεις στη Βουλή για την προέλευση των χρημάτων της εφημερίδας Documento. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-AΝΕΛ φυσικά σιωπούσε. Ο κ. Καλογρίτσας, στη διάρκεια της κατάθεσής του στη Βουλή, ανέφερε με λεπτομέρειες ότι, κατόπιν εντολών του κ. Παππά αφού ναυάγησε το σχέδιο για δημιουργία “Syriza Channel”, τα 3 εκατομμύρια ευρώ πήγαν για τη δημιουργία ΣΥΡΙΖΑ-εφημερίδας και συγκεκριμένα της εφημερίδας Documento, η οποία εκτός των άλλων υπηρεσιών στο κόμμα, θα αναλάμβανε και τις επιθέσεις κατά πολιτικών αντιπάλων και των συζύγων τους.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, ο κ. Καλογρίτσας έπαιρνε εντολές μόνο από τον κ. Παππά και όταν διαφώνησε για τις ενορχηστρωμένες επιθέσεις του “Syriza press” σε βάρος συζύγων πολιτικών αντιπάλων του επιβλήθηκε να αποχωρήσει λαμβάνοντας απειλητικά μηνύματα από τον κ.  Παππά, όπως ο ίδιος επικαλέστηκε.

Ποια ήταν η διαδρομή των 3 εκατομμυρίων ευρώ;

Πώς ένας εργαζόμενος σε μια εφημερίδα, στην οποία έχουν καταλήξει 3 εκατομμύρια, γίνεται στη συνέχεια ιδιοκτήτης;

Ποιος ο ρόλος του κ. Αρτέμη Αρτεμίου στην αναζήτηση χρημάτων για τη δημιουργία του Syriza Channel;

Είναι πράγματι οι κ.κ. Παππάς και Αρτεμίου το ίδιο ακριβώς πράγμα;

Οφείλονται απαντήσεις, τις οποίες οι εμπλεκόμενοι μέχρι σήμερα έχουν κάνει οτιδήποτε για να αποφύγουν».

Την ίδια στιγμή κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν πως : «Η σημερινή κατάθεση Καλογρίτσα στην Προανακριτική χάρισε για μια ακόμα φορά άφθονο γέλιο και νέες αντιφάσεις. Ο μάρτυρας οδήγησε τον πρόεδρο της Επιτροπής στο σημείο να του δείξει τη μήνυση που ο ίδιος ο Καλογρίτσας έχει καταθέσει (εναντίον της CCC) και στην οποία στηρίχθηκε -υπενθυμίζεται- η σύσταση της προανακριτικής.

Τζάκρη : «Να σας διαβάσω από τη σελίδα 23 της έγκλησής σας...»

Καλογρίτσας : «Δεν την έγραψα εγώ την έγκληση, ο Τοξότης (σ.σ.: συμφερόντων Καλογρίτσα) την έγραψε. Τι σχέση έχω εγώ με τον Τοξότη; Δεν θυμάμαι τι λέει η μήνυση».

Κελέτσης: «Πάρτε τη μήνυση που κάνατε και διαβάστε την...»

Κατά τα άλλα, ο κ. Καλογρίτσας έκαψε και πάλι το σενάριο περί «μπροστινού», παραδεχόμενος ότι έβαλε 14,5 εκατ. ευρώ για να κατέβει στον διαγωνισμό.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «η οικογένειά μου έβαλε σε αυτή τη δουλειά πολλές δεκάδες εκατομμύρια».

Κορυφαία στιγμή, όμως, της κατάθεσης Καλογρίτσα ήταν όταν ομολόγησε στεγνά ότι τα 3 εκατ. ευρώ της εγγυητικής κατέληξαν στην εταιρεία Βλαδίμηρος Καλογρίτσας.

Τζάκρη : «Χρωστάτε 3 εκατ. ευρώ (σ.σ.: στους Χούρι)».

Καλογρίτσας : «Δεν χρωστάω σε κανέναν, δεν γυρνάω πίσω λεφτά».

Ευχαριστούμε, τέλος, τον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής, κ. Σταύρο Κελέτση που έδωσε την ευκαιρία στον κ. Καλογρίτσα να θυμηθεί τη μήνυσή του…»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v