Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Αναφορά-καταγγελία για τον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Λοβέρδο

Για πρωτοφανείς δηλώσεις που προάγουν την ενδοοικογενειακή βία κάνει λόγο η Ολ. Γεροβασίλη. Η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά για «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά».

ΣΥΡΙΖΑ: Αναφορά-καταγγελία για τον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Λοβέρδο

Αναφορά/καταγγελία κατέθεσε προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κων. Τασούλα η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Όλγα Γεροβασίλη. Ειδικότερα γίνεται λόγος για «πρωτοφανείς δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Λοβέρδου που «προάγουν ανεπίτρεπτα την βία κατά των γυναικών και δη την ενδοοικογενειακή βία, καταμαρτυρώντας περαιτέρω καταφρόνηση της εννόμου τάξεως».

Στην επιστολή της η Όλ. Γεροβασίλη αναφέρει πως ο κ. Λοβέρδος «προέβη σε πρωτοφανείς δηλώσεις κατά την ομιλία του, οι οποίες απάδουν προς την ιδιότητα του Βουλευτή, προάγουν ανεπίτρεπτα την βία κατά των γυναικών και δη την ενδοοικογενειακή βία, καταμαρτυρώντας περαιτέρω καταφρόνηση της εννόμου τάξεως». Ειδικότερα σημειώνει πως σε ομιλία του στην Ολομέλεια «ο εν λόγω Βουλευτής υποστήριξε πως η τέλεση εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας κατά της γυναίκας-μητέρας δεν πρέπει να αποστερεί τον δράστη από την επιμέλεια του τέκνου και δη επί λέξει: «μια γυναίκα την οποία ο άνδρας της […] την έδερνε, την κακοποιούσε […] όμως παρόλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς».

Παράλληλα σημειώνεται πως ο βουλευτής «με τα λόγια του παρουσίασε την ενδοοικογενειακή βία και τη βία κατά των γυναικών ως ένα περίπου φυσικό φαινόμενο, το οποίο δεν θα πρέπει να επηρεάζει τα δικαιώματα επιμέλειας των τέκνων.

Η ως άνω συμπεριφορά αντιβαίνει ωστόσο στις παραδοχές και αξίες της ελληνικής εννόμου τάξεως, συνιστά κατ’ εξοχήν αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, τόσο κατά τον Κώδικα Δεοντολογίας των Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου όσο και κατά περ. (α), (ε) και (η) της παρ. 4 του άρθρου 77 και του άρθρου 80 ΚτΒ, αφού συρρέει εν προκειμένω στο πρόσωπο του κου Λοβέρδου η απρεπής συμπεριφορά, η έλλειψη του οφειλόμενου σεβασμού προς τη σοβαρότητα του έργου και την αποστολή της Βουλής αλλά και η καταφρόνηση του Συντάγματος και των πολιτειακών θεσμών».

Καταλήγοντας η Ολγα Γεροβασίλη αναφέρει πως «αιτούμεθα κατά τα ανωτέρω την κίνηση των κατά τον Κανονισμό τη Βουλής προβλεπομένων διαδικασιών κατά του δια της παρούσης αναφερόμενου, Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας, κου Λοβέρδου για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v