Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προανακριτική Επιτροπή: Σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα πρακτικά των συνεδριάσεων

Αλλοίωση πρακτικών καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση. Η κατάθεση του Χ. Καλογρίτσα έχει αποδοθεί αυτούσια αναφέρει ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Προανακριτική Επιτροπή: Σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα πρακτικά των συνεδριάσεων

Μαίνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα καταγράφονται στα πρακτικά των συνεδριάσεων της Προανακριτικής Επιτροπής που έχει συσταθεί για τον πρώην υπουργό Ν. Παππά.

Για «αφαίρεση παρεμβάσεων βουλευτών» και για αλλοίωση πρακτικών μιλά η αξιωματική αντιπολίτευση. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Σταύρος Κελέτσης ανέφερε ότι θα προτείνει αύριο τα κόμματα να ορίσουν εκπροσώπους, ώστε να γίνει έλεγχος απόδοσης των πρακτικών.

Να σημειωθεί πως την Παρασκευή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσήλθε ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του προέδρου της Επιτροπής Σταύρου Κελέτση, τον οποίο κατηγορεί για αλλοίωση των πρακτικών. Στο θέμα επανήλθε σήμερα η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Θεοδώρα Τζάκρη, που αναφέρει ότι στα πρακτικά της συνεδρίασης της 25ης Μαΐου δεν υπάρχουν οι παρεμβάσεις των βουλευτών της ΝΔ στην Προανακριτική προς τον μάρτυρα Χρήστο Καλογρίτσα.

«Η επανάληψη της πρακτικής από τον Πρόεδρο της Προανακριτικής κ. Σταύρο Κελέτση να βγάζει επιλεκτικά κομμάτια από τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής και τις καταθέσεις των μαρτύρων που εξετάζονται από αυτούς, αποτελεί εγκληματική συμπεριφορά, η οποία κολάζεται από διαφορετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα», σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «ο πρόεδρος εγγυάται την αυθεντική καταγραφή των όσων διαμείβονται στην Επιτροπή. Δεν κάνει κοπτοραπτική. Ούτε κολάζ στις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής και στις καταθέσεις μαρτύρων». Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα κατατεθεί και συμπληρωματική μήνυση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Σ. Κελέτσης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η κατάθεση του μάρτυρα Καλογρίτσα έχει αποδοθεί αυτούσια στα πρακτικά, χωρίς καμία παρέκκλιση». Παράλληλα προσέθεσε πως «θα ζητήσω αύριο κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων να ελέγξουν την απομαγνητοφώνηση και τη μεταφορά των πρακτικών σε κείμενο από τους πρακτικογράφους, έτσι ώστε να αποδειχθεί ότι υπάρχει πιστή αποτύπωση όλων όσων έχουν καταγραφεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v