Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Τελικά ο Μωυσής μάς προέκυψε... Ηρώδης

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για τη χθεσινή τοποθέτησή του. «Μιλά ως κομματάρχης της δεξιάς». Οι αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην περίοδο 2015-2019. «Τελικά ο Μωυσής μάς προέκυψε Ηρώδης», ανέφερε.

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Τελικά ο Μωυσής μάς προέκυψε... Ηρώδης

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Οι χθεσινές αναφορές του πρωθυπουργού στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ -που έγιναν σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε.- προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ήταν θράσος σε εκδήλωση με ιδιαίτερο βάρος να μιλήσει όχι ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, αλλά ως κομματάρχης σε επαρχιακό καφενείο, ως κομματάρχης της δεξιάς με λόγο διχαστικό, ανιστόρητο και εμπρηστικό. Με λόγο που εξίσωνε την αριστερά με τον φασισμό», ανέφερε.

Από το βήμα της Βουλής, ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε πως είναι μεγάλο το θράσος του πρωθυπουργού να μιλά για σκοτεινό διάλειμμα, όταν αναφέρεται στη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και προσέθεσε, «είναι σκοτεινό διάλειμμα η διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία στην οποία η παράταξή σας μας έχει οδηγήσει; Είναι σκοτεινό διάλειμμα η έξοδος από τα μνημόνια; Είναι σκοτεινό διάλειμμα η ρύθμιση του χρέους; Είναι σκοτεινό διάλειμμα τα δώδεκα συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, η μείωση της ανεργίας; Είναι σκοτεινό διάλειμμα τα 37 δισεκατομμύρια ευρώ που βρήκε στα δημόσια ταμεία; Το "μαξιλάρι" στο οποίο κοιμάται ήσυχος μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή κρίση;».

Σε υψηλούς τόνους -και με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να χειροκροτούν- ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «είναι θρασύτητα η χθεσινή του τοποθέτηση και δειλία η σημερινή του απουσία από το Κοινοβούλιο». Σημείωσε προς την κυβερνητική πτέρυγα, «δεν θα γράψετε ξανά την ιστορία. Είναι καταγεγραμμένη».

Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε «οι "βάστα Σόιμπλε" γίνανε προοδευτικοί και οι υπόλοιποι φασιστές». Συνέχισε, «ποιος μιλά… ο άνθρωπος που ντύθηκε Μακεδονομάχος, που πήρε αγκαζέ τη Χρυσή Αυγή, που δίχασε τους Έλληνες, μιλά για λαϊκισμό, δημαγωγία και προοδευτικές δυνάμεις».

Ειδική αναφορά έκανε στη στάση της Νέας Δημοκρατίας στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Όταν έρχεται ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, ο κ. Μητσοτάκης δεν τολμά να αναφέρει το όνομα της χώρας και εδώ και έξι μήνες αναστέλλει την ψήφιση των μνημονίων συνεργασίας», είπε. Προσέθεσε, «άλλη φορά, όταν ο κύριος Μητσοτάκης θα μιλά για λαϊκισμό και δημαγωγία, να κοιτά τον καθρέφτη, γιατί θα βλέπει το πρόσωπό του. Δίπλα στο λήμμα "δημαγωγός", όταν θα ανατρέχει στο διαδίκτυο θα βγαίνει η συμφωνία των Πρεσπών και ο κύριος Μητσοτάκης». Για να συνεχίσει την έντονη κριτική στον πρωθυπουργό λέγοντας «ο μεγαλύτερος δημαγωγός, η μεγαλύτερη πολιτική απάτη στην ιστορία του τόπου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε «βέλη» στον πρωθυπουργό και για θέματα Παιδείας, μιλώντας για «πολιτική δειλία». Υπενθύμισε πως για τρεις εβδομάδες καταθέτει επίκαιρη ερώτηση για τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει δώσει απάντηση στη Βουλή.

«Είναι πολιτική δειλία να το βάζει στα πόδια ο πρωθυπουργός», σημείωσε και προσέθεσε πως το συγκεκριμένο θέμα «αφορά 100.000 οικογένειες, 100.000 μαθητές που φέτος περνάνε τον Γολγοθά των εξετάσεων μέσα στη χρονιά της πανδημικής κρίσης».

Όπως ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, «αυτούς τους μαθητές και τις οικογένειές τους ο κύριος Μητσοτάκης τούς γράφει στα παλιότερα των υποδημάτων. Αν την πρώτη Παρασκευή η δικαιολογία ήταν ότι έπρεπε να πάει στην Τήνο για να ξεσκάσει, είτε με πλοίο είτε με ελικόπτερο, τη δεύτερη και την τρίτη Παρασκευή δεν έχει δικαιολογία γιατί απουσιάζει… Απουσιάζει γιατί δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια αυτούς τους υποψήφιους».

Από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «για πρώτη φορά το σύστημα εισαγωγής αλλάζει και εφαρμόζεται μέσα στην ίδια χρονιά». Στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια ο Αλέξης Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά σε θέματα που αφορούν στη νεολαία, ασκώντας έντονη κριτική στην ασκούμενη πολιτική. «Τελικά ο Μωυσής μάς προέκυψε Ηρώδης» ανέφερε.

Αρ. Πελώνη: Λαϊκίζει, ψεύδεται και δημαγωγεί

«Ο κ. Τσίπρας μάς έχει συνηθίσει στο να λαϊκίζει, να ψεύδεται και να δημαγωγεί. Το ίδιο έκανε και σήμερα», απαντά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σήμερα διαδοχικές συναντήσεις και κοινές δηλώσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Τσίπρας πήγε στη Βουλή και τον κατήγγειλε ότι δεν προσήλθε να του απαντήσει και μάλιστα σε ερώτηση που αφορούσε την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, σε μια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές ετοιμάζονται να δώσουν τη μάχη των εισαγωγικών εξετάσεων. Η συζήτηση αυτή, με σεβασμό στην αγωνία των μαθητών και των οικογένειών τους, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα πραγματοποιηθεί σε ουδέτερο χρόνο.

Όσον αφορά δε στην εφαρμογή του νόμου για τη φύλαξη των ΑΕΙ, η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα αποδεικνύει για άλλη μια φορά, το μέγεθος της ανευθυνότητάς του. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τοποθετείται με τον πλέον επίσημο τρόπο, από το βήμα της Βουλής, με βάση δημοσιεύματα, δίχως να μπει στον κόπο να διασταυρώσει στοιχειωδώς την ακρίβειά τους.

Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι τις επόμενες μέρες δημοσιεύεται η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού φύλαξης των Πανεπιστημίων, που θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ. Αλλά η αλήθεια δεν ήταν ποτέ συμβατή με τον κ. Τσίπρα».

Ν. Ηλιόπουλος: Συνεχίζει να κοροϊδεύει

Ο κ. Μητσοτάκης δια της κας Πελώνη έχει αποφασίσει να συνεχίζει να κοροϊδεύει ανερυθρίαστα, μπροστά στα μάτια τους, μαθητές και γονείς, απαντά στην Αρ. Πελώνη ο Ν. Ηλιόπουλος.

«Αν είχε πράγματι έστω και λίγο σεβασμό γι’ αυτούς δεν θα έπαιζε παιχνίδια με τα κολέγια στην πλάτη τους. Θα απέσυρε εδώ και τώρα το νομοσχέδιο που στέλνει με προσωπική του απόφασή σχεδόν 30000 μαθητές εκτός πανεπιστημίων. Η υποκρισία, η ταξική μεροληψία και ο ακροδεξιός λαϊκισμός του αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα.

Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται πλέον σε αδιέξοδο τώρα που καταλαβαίνει ότι τα ψέματα τελειώνουν. Αλλά όπως έστρωσε θα κοιμηθεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v