Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεννηματά: Το δόγμα «νόμος και τάξη» περιορίστηκε σε φοιτητές και διαδηλωτές

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την έξαρση της βαριάς εγκληματικότητας. Καταψηφίζει το Κίνημα Αλλαγής την κατάργηση της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Γεννηματά: Το δόγμα «νόμος και τάξη» περιορίστηκε σε φοιτητές και διαδηλωτές

Με επίθεση στην κυβέρνηση για την «έξαρση της βαριάς εγκληματικότητας» - που όπως είπε κλονίζει το αίσθημα ασφάλειας του ελληνικού λαού - ξεκίνησε την ομιλία της στην Ολομέλεια η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. «Το δόγμα νόμος και τάξη καταλάβαμε όλοι ότι περιορίστηκε στην αντιμετώπιση των φοιτητών και των διαδηλωτών. Χρειάστηκε να έχουμε όλες αυτές τις στυγνές δολοφονίες στους δρόμους της Αθήνας για να βγει η κυβέρνηση από το λήθαργο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα προσέθεσε σε υψηλούς τόνους «ακούσαμε τον αρμόδιο υπουργό να λέει ότι κήρυξε τον πόλεμο στην βαριά εγκληματικότητα. Φάνηκε καταπληκτικό νέο. Έως τώρα τι έκανε; Είχαν εκεχειρία; Η κυβέρνηση και οι διάφοροι υπουργοί θα πρέπει να αφήσουν το παιχνίδι σε ποιον να αφήσουν το μουτζούρη». Πρόσθεσε πως «τώρα είναι ώρα για δράση. Με προσλήψεις αστυνομικών, με στελέχωση των τμημάτων, με περιπολίες, με ιχνηλάτηση του μαύρου χρήματος και των διεφθαρμένων υποστηρικτών του. Μόνο έτσι θα νικήσουμε στον πόλεμο με το οργανωμένο έγκλημα και θα νιώσουν οι πολίτες ασφαλείς. Όλα τα άλλα είναι λόγια για κατανάλωση. Από λόγια χορτάσαμε. Τώρα κρίνεστε κάθε ώρα και κάθε λεπτό όσα δεν κάνετε».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε και σε δύο τροπολογίες της κυβέρνησης. Όπως είπε «χρειάστηκαν περίπου 8 μήνες για να αποφασίσει να φέρει η κυβέρνηση την τροπολογία για τη Χρυσή Αυγή και μάλιστα χωρίς διαβούλευση. Απλώς υπενθυμίζω ότι το είχα ζητήσει αμέσως μετά τη δίκη και τη καταδίκη της Χρυσής Αυγής και είχα ζητήσει την ενεργοποίηση όλων των πτερύγων της Βουλής. Ο νόμος είναι αναγκαίος και θα ψηφίσουμε τις ρυθμίσεις, αλλά δεν αρκεί. Για να ξεριζώσουμε κάθε φασιστική παραφυάδα χρειάζεται δουλειά. Για να αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει χώρος στην Ελλάδα για τους φασίστες. Ούτε στην πολιτική, ούτε πουθενά».

Συνέχιζε λέγοντας πως η τροπολογία για το ΤΑΙΠΕΔ είναι απαράδεκτη. « Η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της να παραδώσει δημόσια περιουσία στα ιδιωτικά συμφέροντα όπως καταγγείλαμε ότι κάνει με τα ΕΛΠΕ. Ξεχνά ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι εταιρεία ειδικού σκοπού που διαχειρίζεται δημοσία περιουσία. Δεν διαχειρίζεται τη δική σας περιουσία» ανάφερε.

Όσον αφορά στο νόμο για την κατάργηση της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση η Φ. Γεννηματά τόνισε «δεν γίνεται από εμάς αποδεκτός. Θα τον καταψηφίσουμε». Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «η εκλογή Δημάρχου ή Περιφερειάρχη με ποσοστό 43% στον πρώτο γύρο στερεί την ισχυρή δημοκρατική νομιμοποίηση που δίνει το 50%+1».

Συνεχίζοντας τα βέλη προς την κυβέρνηση πτέρυγα είπε «εσάς σας ενδιαφέρει το διά ταύτα. Να δούμε πώς θα ελέγξουμε ολοένα περισσότερους δήμους και περιφέρειες να κάνουν τη δουλειά που θέλει ο αρμόδιος υπουργός. Ή μάλλον, να διορθώσω, ο πρωθυπουργός. Γιατί ο πρωθυπουργός αποφασίζει για τα πάντα σε αυτή την κυβέρνηση. Ναι, είναι λίγο περίεργο να είναι μαριονέτες οι υπουργοί και για όλα να αποφασίζει το Μαξίμου. Αν εσάς δεν σας ενοχλεί, είναι δικαίωμά σας. Κρίνεστε για όλα αυτά».

Από το βήμα της Βουλής η Φ. Γεννηματά άσκησε κριτική στις πολιτικές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως « αποδεικνύονται οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος». Για να προσθέσει «το ενδιαφέρον τους είναι, όχι στο θεσμό και στο ρόλο του, αλλά στον έλεγχο του μέσα από βολικά κάθε φορά εκλογικά συστήματα. ΣΥΡΙΖΑ και γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κάνουν μεταρρυθμίσεις και να ασκήσουν προοδευτικές πολιτικές. Αυτές είναι βαθιά συντηρητικές πολιτικές. Είναι πολιτικές του χθες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v