Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνήθηκε να δώσει το μικρόφωνο στον Τσίπρα ο Τασούλας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να μιλήσει στη Βουλή. Δεν προβλέπεται παρέμβαση πολιτικών αρχηγών στις επίκαιρες ερωτήσεις, απάντησε ο Κ. Τασούλας. Έντονοι διάλογοι.

Αρνήθηκε να δώσει το μικρόφωνο στον Τσίπρα ο Τασούλας

Σε υψηλούς τόνους ολοκληρώθηκε η σημερινή κοινοβουλευτική συνεδρίαση, με έντονους διαλόγους ανάμεσα στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να παρέμβει, ωστόσο ο κ. Τασούλας είπε ότι δεν προβλέπεται παρέμβαση πολιτικών αρχηγών κατά τη διάρκεια των επίκαιρων ερωτήσεων.

Η συζήτηση συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους, με τον Πρόεδρο της Βουλής να κηρύσσει τελικά τη λήξη της συνεδρίασης χωρίς να δώσει τον λόγο στον κ. Τσίπρα. «Επιχειρείτε μια πρακτική που δεν προβλέπεται», είπε ο κ. Τασούλας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «δεν θέλω να μετατρέψουμε τη Βουλή σε αχρείαστο σκηνικό πολιτικού ή κομματικού ακτιβισμού».

«Μην υποπέσετε σε αυτό το πολύ σημαντικό παράπτωμα, για πρώτη φορά να φιμώσετε τη δυνατότητα να ακουστεί ο λόγος και τα επιχειρήματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Συνέχισε λέγοντας «ποιο είναι το άρθρο που δεν μου επιτρέπει να μιλήσω;» και προσέθεσε πως ο Κανονισμός δίνει το δικαίωμα στους πολιτικούς αρχηγούς να παρεμβαίνουν.

Σε υψηλούς τόνους ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε, «αυτός που παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής δεν είμαι εγώ. Είναι ο πρωθυπουργός που γράφει στα παλιότερα των υποδημάτων του την κοινοβουλευτική διαδικασία».

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Βουλής είπε, «να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων» και σημείωσε πως «φιμώνετε η φωνή μας μέσα στο ναό της Δημοκρατίας». Μάλιστα κάλεσε τον κ. Τασούλα να είναι «πρόεδρος όλων και όχι πρόεδρος που δέχεται σκονάκια από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού».

Το λόγο πήρε εκ νέου ο κ. Τασούλας, που ανέφερε πως σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής «στις επίκαιρες ερωτήσεις δεν προβλέπεται παρέμβαση αρχηγών». Συνέχισε λέγοντας «δεν επιτρέπονται μονόλογοι», ενώ ανέφερε πως «η συζήτηση θα διακοπεί για την προστασία του κύρους του Κοινοβουλίου».

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναφέρει πως «θα λογοδοτήσετε».

Τσίπρας: Φιμώνουν για να κρύψουν πως η ΝΔ είναι χρεοκοπημένη

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τασούλας επιχείρησαν σήμερα με τρόπο πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα να φιμώσουν μία ισχυρή αλήθεια. Ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα χρεωκοπημένο, ο κ. Μητσοτάκης στρατηγικός κακοπληρωτής και ζει σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου».

Τα παραπάνω αναφέρει δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, που έγινε στο Περιστύλιο της Βουλής.

Αναλυτικά:

«Η αλήθεια όμως, όσο και αν επιχειρείται να φιμωθεί ακόμα και στο ναό της Δημοκρατίας, δεν μπορεί να φιμωθεί. Είναι πάντοτε ισχυρή. Το μείζον ζήτημα σήμερα είναι το γεγονός ότι ο ισολογισμός που βγήκε στη δημοσιότητα για το κόμμα της ΝΔ αποτελεί μνημείο αναξιοπιστίας και διαχειριστικής ανικανότητας για τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Το κόμμα του κάθε χρόνο φεσώνει τον ελληνικό λαό και τον Έλληνα φορολογούμενο κατά 30 εκατ. ευρώ. Στα πέντε χρόνια που είναι πρόεδρος της ΝΔ το συνολικό ύψος έχει φτάσει τα 128 εκατ. ευρώ, 128 εκατ. ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο, όταν πριν από πέντε χρόνια είχε υποσχεθεί ότι θα βάλει μία τάξη στα οικονομικά του κόμματός του.

Όταν όμως ένας Πρωθυπουργός δεν μπορεί να βάλει τάξη στα οικονομικά του κόμματός του, πώς θα βάλει τάξη στην οικονομία της χώρας; Η ΝΔ έχει μία μακρά παράδοση χρεοκοπίας στην πολιτική της. Και για τη χώρα και για το ίδιο το κόμμα της. Υπάρχει λοιπόν εδώ ένα μείζον ζήτημα ισονομίας. Ένας ελεύθερος επαγγελματίας, ένας έμπορος, μία επιχείρηση με χρέη ύψους 50.000 ευρώ κλείνουν, δεν έχουν φορολογική ενημερότητα, δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα, κατάσχεται η περιουσία τους . Όμως το κόμμα της ΝΔ μπορεί να λειτουργεί - και όχι μόνο αυτό, αλλά να παίρνει και την κρατική χρηματοδότηση και να τη βάζει στο ιδιωτικό ταμείο χωρίς να αποπληρώνει.

Υπάρχει όμως και ένα ζήτημα Δημοκρατίας. Όταν ένα κόμμα χρωστάει 340 εκατ. ευρώ στις τράπεζες που τις έχουν πληρώσει με αίμα οι Έλληνες φορολογούμενοι και δεν έχει καμία επίπτωση από αυτό, και οι τράπεζες γνωρίζουν ότι έχουν στο χέρι αυτό το κόμμα, τότε δεν λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, αλλά λειτουργεί προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του πιστωτή, εν προκειμένω των τραπεζών. Για αυτό και έχει νομοθετήσει εδώ και δύο χρόνια την ασυλία των τραπεζικών στελεχών, έχει νομοθετήσει τη δυνατότητα του δεκάωρου εργασίας με απλήρωτες υπερωρίες, που διευκολύνει μεταξύ άλλων τις τράπεζες με τους τραπεζικούς υπαλλήλους, έχει προχωρήσει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς με ένα σκάνδαλο ζημίας 2 δισ. ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο.

Όλη η πολιτική λοιπόν της ΝΔ, είναι μία πολιτική εξυπηρέτησης των τραπεζών, ακριβώς διότι είναι ένα κόμμα υπερχρεωμένο που ζει σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.

Αυτή η αλήθεια, που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του πολιτεύματος, της δημοκρατικής λειτουργίας του, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μνημείο αναξιοπιστίας και ανικανότητας του κ. Μητσοτάκη, δεν μπορεί να κρυφτεί, όσο και αν επιχειρήσει ο κ. Τασούλας να φιμώσει τη φωνή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καταθέσαμε σήμερα πρόταση νόμου που ορίζει ότι τα υπερχρεωμένα κόμματα οφείλουν να καταβάλλουν το 75% της κρατικής χρηματοδότησης για να αποπληρώνουν τα χρέη τους. Καθώς και οι βουλευτές αυτών των κομμάτων θα έχουν την υποχρέωση να καταβάλλουν το 40% της αποζημίωσης που παίρνουν, δημόσιο χρήμα, προκειμένου να αποπληρώνουν τα χρέη. Δεν μπορεί σε αυτόν τον τόπο, μια ζωή ο φορολογούμενος να πληρώνει και κάποιοι άλλοι να πίνουν στην υγεία των κορόιδων».

Κατερίνα Κοκκαλιάρη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v