Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για την αυριανή απεργία

«Είστε με τους συνδικαλιστές του μετρό που αποφάσισαν αύριο να κλείσουν την Αθήνα ή με τους μαθητές και τους γονείς τους;» ρώτησε ο Κωστής Χατζηδάκης την αντιπολίτευση. Έντονη αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για την αυριανή απεργία

Στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, καλώντας τα κόμματα να τοποθετηθούν.

Όπως είπε, η αρχική απόφαση την Παρασκευή ήταν για τετράωρη στάση εργασίας αλλά χθες αποφασίστηκε 24ωρη απεργία. «Τι άλλαξε από την Παρασκευή μέχρι χθες; Άλλαξε το νομοσχέδιο; Έχουμε καινούργια δεδομένα; Ποιον εξυπηρετεί αυτή η αλλαγή;» σημείωσε και προσέθεσε πως θύματα θα είναι οι μαθητές που θέλουν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και οι γονείς τους που έχουν την ίδια αγωνία.

«Είστε με τους συνδικαλιστές του μετρό που αποφάσισαν να κλείσουν αύριο την Αθήνα ή με τους μαθητές και τους γονείς τους;» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, με βουλευτές της αντιπολίτευσης να φωνάζουν από τα έδρανα πως «και οι γονείς των μαθητών εργαζόμενοι είναι».

Ο υπουργός προσέθεσε πως «για να είμαι δίκαιος, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τρόλεϊ αποφάσισαν - έχοντας την ίδια αντίθεση με το νομοσχέδιο- να μεταθέσουν τη στάση εργασίας από τη μία το μεσημέρι έως τις πέντε το απόγευμα. Γιατί δεν μπορείτε να συστήσετε στους ανθρώπους που υποτίθεται ότι αγωνίζεστε μαζί τους να κάνουν το ίδιο; Να κάνουν τις κινητοποιήσεις τους, να διαδηλώσουν, αλλά να μπορέσουν και τα παιδιά να δώσουν τις εξετάσεις. Ζητάω κάτι υπερβολικό;».

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης, λέγοντας «δεν ξέρετε ότι η ΑΔΕΔΥ έχει εξαιρέσει όσους παίρνουν μέρος στις εξετάσεις; Τα λεωφορεία θα αρχίσουν την κινητοποίηση όταν τελειώσει η μεταφορά». Για να προσθέσει, «αν είναι στο μυαλό σας να προβοκάρετε την απεργία, να ξέρετε δεν είμαστε διατεθειμένοι».

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κροκοδείλια δάκρυα». Υπενθύμισε πως η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει εξαίρεση για τους εκπαιδευτικούς, ώστε να μην υπάρξει θέμα με τις εξετάσεις. Συνέχισε τα βέλη στην κυβέρνηση, λέγοντας πως κυβερνά με γκεμπελικές πολιτικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v