Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Φέρνει στη Βουλή τις διαρροές στη δικογραφία για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Κατατέθηκε ερώτηση 31 βουλευτών. Ζητούν ενημέρωση από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Η «μαύρη» δημοσιογραφία, αναφέρουν, διαβάζει ολόκληρα αποσπάσματα και κυρίως τις λεπτομέρειες της ζωής του ζευγαριού, που δεν έχουν σχέση με την οφειλόμενη ενημέρωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Φέρνει στη Βουλή τις διαρροές στη δικογραφία για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

«Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες για το διαρραγέν απόρρητο της δικογραφίας του εγκλήματος της ανθρωποκτονίας στα Γλυκά Νερά;» ρωτούν τον υπουργό Δικαιοσύνης 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Η ερώτηση κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Α. Αυλωνίτη και του τομεάρχη Δικαιοσύνης Θ. Ξανθόπουλου.

Όπως τονίζεται, «τις τελευταίες ημέρες, ολόκληρη η χώρα παρακολουθεί τις εξελίξεις για το απεχθές έγκλημα που εκτυλίχθηκε στα Γλυκά Νερά πριν από μερικές εβδομάδες. Προκαλεί αποτροπιασμό σε κάποιον, που θέλει να σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό του, να βλέπει και να διαβάζει από δημοσιογράφους της "μαύρης" δημοσιογραφίας ολόκληρα αποσπάσματα από την ποινική δικογραφία και κυρίως τις λεπτομέρειες της ζωής του ζευγαριού των Γλυκών Νερών, που δεν έχουν σχέση με την οφειλόμενη ενημέρωση που πρέπει να παρέχουν. Χρησιμοποιούν στοιχεία της κατά τα άλλα απόρρητης προανακρίσεως και τώρα ανακρίσεως».

Οι βουλευτές σημειώνουν πως «θα πρέπει να ερευνηθούν οι ενδεχόμενες "διαρροές" των εγγράφων και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες κατά παντός υπευθύνου που δι’ ενεργειών ή παραλείψεων διέρρευσαν στον Τύπο στοιχεία της δικογραφίας του εγκλήματος των Γλυκών Νερών». Προσθέτουν πως πρέπει να διερευνηθεί «αν η δημοσιοποίηση των στοιχείων μέσω του Τύπου είναι ποινικά αξιόλογη πράξη και πώς έλαβαν τα στοιχεία αυτά τα ΜΜΕ, υπό την απόλυτη, φυσικά προϋπόθεση να μη θιγεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθεροτυπίας, όπως πρέπει αυτό να ασκείται μέσα στα πλαίσια του θεσμικού μας πλαισίου».

Ειδικότερα ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες για το διαρραγέν απόρρητο τους δικογραφίας του εγκλήματος της ανθρωποκτονίας στα Γλυκά Νερά;

2. Σκοπεύετε να λάβετε πρωτοβουλίες προκειμένου να προστατευθεί το απόρρητο των δικογραφιών από τους μη έχοντες έννομο συμφέρον με την εκάστοτε δικογραφία;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v