Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βέλη από Ν. Παππά κατά Γ. Βαρουφάκη για το 2015

«Οταν ο κ. Βαρουφάκης και οι βουλευτές του απευθύνονται στο ΣΥΡΙΖΑ να ξέρουν στην αίθουσα υπάρχουν πρόσωπα που ήταν αυτήκοοι μάρτυρες των όσων έγιναν εκείνο τον καιρό και πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί», σχολίασε.

Βέλη από Ν. Παππά κατά Γ. Βαρουφάκη για το 2015

Η διαπραγμάτευση του 2015 αλλά και η μετέπειτα στάση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε κόντρες στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την «οικονομική αποκατάσταση παραχωρησιούχων αεροδρομίων λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 για το έτος 2020».

Η αρχή έγινε από τον γραμματέα του ΜέΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στην περίοδο του 2015 . Παράλληλα άσκησε κριτική σε υψηλούς τόνους στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την σύμβαση που είχε υπογράφει για τα αεροδρόμια.

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς σημείωσε πως «για τη διαπραγμάτευση του 2015 είμαστε περήφανοι και όποιος και να ήταν υπουργός Οικονομικών κάποιοι από τους εταίρους είχαν αποφασίσει να οδηγήσουν τα πράγματα στα άκρα». Παράλληλα ανέφερε πως το Σεπτέμβριο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε για το πρώτο μέρος της διαπραγμάτευσης και κρίθηκε και ιστορικά.

Απευθυνόμενος στον γραμματέα του ΜέΡΑ 25 είπε «θα έλεγα η κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται με μέτρο γιατί στην πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης ο κ. Βαρουφάκης είχε εισηγηθεί στον κύριο Τσίπρα να συναινέσει σε ανακοινωθέν που έλεγε ότι η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση θα συνεχίσει το προηγούμενο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα δηλαδή που περιελάμβανε τις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων της Fraport». Μάλιστα προσέθεσε πως «όταν ο κ. Βαρουφάκης και οι βουλευτές του απευθύνονται στο ΣΥΡΙΖΑ να ξέρουν στην αίθουσα υπάρχουν πρόσωπα που ήταν αυτήκοοι μάρτυρες των όσων έγιναν εκείνο τον καιρό και πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί».

H «κόντρα» είχε και συνέχεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Φανταζόμαστε ότι ο κ. Νίκος Παππάς θέλει να μας πει ότι ο Βαρουφάκης τελικά παραιτήθηκε επειδή Τσίπρας-Παππάς επέμεναν να σκίσουν τα Μνημόνια και να ΜΗΝ δώσουν τα αεροδρόμια στην Φραπόρτ... Καληνύχτα σας κε Παππά» αναφέρει το ΜέΡΑ 25.

«Η αλήθεια λυτρώνει. Καιρός να την πεις για το 2015 Γ. Βαρουφάκη, χωρίς ανακρίβειες και ψέματα. Οι τότε μάρτυρες υπάρχουν για να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν» απάντησε ο Νίκος Παππάς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v