Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρες Αδ. Γεωργιάδη και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον Π. Πολάκη

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης. Ξεκάθαρη η θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του εμβολιασμού, τόνισε ο Ευκ. Τσακαλώτος.

Κόντρες Αδ. Γεωργιάδη και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον Π. Πολάκη

Στις δηλώσεις του Π. Πολάκη όσον αφορά στο θέμα των εμβολίων αναφέρθηκε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, καλώντας τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν.

«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του εμβολιασμού», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί το φάρμακο να αντικαταστήσει το εμβόλιο. Να σημειωθεί πως το προηγούμενο διάστημα είχε υπάρξει μπαράζ αναρτήσεων από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος είχε εκφράσει την άποψη πως έπρεπε να εμβολιαστούν μόνο οι άνω των 65 ετών και οι ευπαθείς ομάδες.

Μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως «μόνο ένα πράγμα με ανησυχεί: να μην επανέλθει η πανδημία τον χειμώνα. Τότε θα είμαστε μόνοι μας, γιατί οι βόρειες χώρες φτάνουν σε ποσοστό εμβολιασμού 60% με 70%. Και αν δεν φτάσουμε εκεί, κάποια παραλλαγή μπορεί να γυρνά στον κόσμο των μη εμβολιασμένων και να γεμίζουν τα νοσοκομεία και να υπάρχουν προβλήματα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε σειρά δηλώσεων του κ. Πολάκη για τα εμβόλια, λέγοντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, «έχετε στην κοινοβουλευτική σας ομάδα έναν πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας που έχει επιλέξει τον εαυτό του ως τον επικεφαλής του αντιεμβολιαστικού κινήματος στην Ελλάδα. Κάθεστε μαζί του στα ίδια έδρανα. Δεν έχει τολμήσει ένας από εσάς να πει δημοσίως μια λέξη, ότι διαφωνεί». Προσέθεσε πως ο Π. Πολάκης ήταν πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και είπε προς τον ΣΥΡΙΖΑ, «άρα μπορεί να επηρεάζει λόγω του αξιώματος που του είχατε δώσει. Άρα έχετε ευθύνη για αυτό που συμβαίνει».

Τον λόγο πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, που υπογράμμισε πως ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παράδειγμα και πήγε αμέσως και εμβολιάστηκε. Προσέθεσε «και εγώ πήγα και εμβολιάστηκα μόλις δόθηκε η δυνατότητα και σε δεκαπέντε ημέρες έχω τη δεύτερη δόση του AstraZeneca και θα την κάνω» και σημείωσε πως «όλη η οικογένειά μου έχει πάει να εμβολιαστεί». Απευθυνόμενος στον κύριο Γεωργιάδη είπε, «γιατί παίζετε αυτό το παιχνίδι;» και σημείωσε, «προσπαθείτε εδώ και μήνες να μας φορτώσετε τις δικές σας κυβερνητικές αποτυχίες». Τον λόγο πήρε εκ νέου ο κ. Γεωργιάδης, που σημείωσε «σας διάβασα αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη αλλά το όνομά του δεν το είπατε. Εσείς φοβάστε να πείτε και το όνομά του».

Αμέσως μετά ακολούθησε παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος σημείωσε «τα κόμματα αντιπροσωπεύονται από τον πρόεδρο και τα όργανά τους. Θέλω να κάνω εντελώς ξεκάθαρο ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του εμβολιασμού. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει το φάρμακο, τον εμβολιασμό. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι όσο πιο πολλοί και όσο πιο γρήγορα εμβολιαστούν, αυτό είναι καλό για όλους». Παράλληλα αναφέρθηκε στις πατέντες και στην ανάγκη να εμβολιαστούν σε όλες τις χώρες για να τελειώσει η πανδημία. Και είπε προς τον υπουργό, «μην κάνετε σπέκουλα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v