Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συρεγγέλα: Απτά αποτελέσματα και δράσεις για την ουσιαστική ισότητα των φύλων

Συρεγγέλα: Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025, τόνισε μιλώντας στη βουλή η υφυπουργός Εργασίας.

Συρεγγέλα: Απτά αποτελέσματα και δράσεις για την ουσιαστική ισότητα των φύλων

«Η ισότητα είναι στην πράξη, δεν είναι στα μεγάλα λόγια» σημείωσε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή .

Η υφυπουργός σημείωσε πως «στα fake news της αντιπολίτευσης απαντάμε με απτά αποτελέσματα και δράσεις για την ουσιαστική ισότητα των φύλων». Ειδικότερα ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025. Το νέο Σχέδιο- στο οποίο γίνεται ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου σε όλες τις τομεακές πολιτικές- θα τεθεί για πρώτη φορά σε δημόσια διαβούλευση.

«Δεν ακολουθούμε μόνο καλές πρακτικές άλλων χωρών αλλά δημιουργούμε και εμείς καλές πρακτικές και μάλιστα στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας. Και ακριβώς επειδή είμαστε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή, δημοκρατική κυβέρνηση δεν θα φτάναμε ποτέ σε σημείο να εκμεταλλευτούμε τραγικά γεγονότα και να δίνουμε κομματικό πρόσημο σε ανθρώπινα δικαιώματα για λόγους μικροπολιτικής αντιπαράθεσης» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Προσέθεσε πως : «για εμάς η ισότητα των φύλων και η καταπολέμηση της έμφυλης βίας είναι θέματα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ένα κράτος δικαίου και θα συνεχίσουμε να παράγουμε πολιτικές ισότητας για όλους και όλες, με σεβασμό στις διεθνείς και ευρωπαϊκές δεσμεύσεις μας, χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις και στεγανά και χωρίς κοινωνικές και κάθε άλλου είδους διακρίσεις».

Από το βήμα της Βουλής τόνισε πως εν μέσω των αυξημένων αναγκών που δημιούργησε η πανδημία, τόσο η γραμμή 15900 όσο και τα Συμβουλευτικά Κέντρα εξακολούθησαν να προσφέρουν υπηρεσίες ψυχολογικής, κοινωνικής, νομικής και εργασιακής στήριξης, ενώ οι ξενώνες συνέχισαν να υποδέχονται τις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και τα παιδιά τους.

Σχετικά με την αναφορά περί της μη στήριξης της γυναικείας εργασίας, η Μ. Συρεγγέλα υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τη θέσπιση των νέων αμειβόμενων αδειών και διευκολύνσεων για τους εργαζόμενους γονείς και φροντιστές με σκοπό την εναρμόνιση μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής. Αναφέρθηκε επίσης στις πολιτικές που υλοποιούνται σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να στηριχθούν άνεργες γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και στη δημιουργία του Ελληνικού Κέντρου Καινοτομίας για Γυναίκες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v