Βουλή: Στις 14 Ιουλίου συνεδριάζει η Ολομέλεια για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά

Παράλληλα έχει ζητήσει να διαβιβαστεί το πόρισμα στην Εισαγγελία και σε Φορολογικές και Ελεγκτικές Αρχές, αναφορικώς με τη χρηματοδότηση, έκδοση και μεταβίβαση της εφημερίδας «Documento», καθώς και με άλλες καταγγελλόμενες πράξεις.

Βουλή: Στις 14 Ιουλίου συνεδριάζει η Ολομέλεια για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά

Στην Ολομέλεια θα συζητηθεί στις 14 Ιουλίου το πόρισμα της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία έχει ταχθεί υπέρ της ποινικής δίωξης του τέως υπουργού Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Θα ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία και η απόφαση λαμβάνεται με τουλάχιστον 151 ψήφους.

H πλειοψηφία της Επιτροπής -που διερεύνησε την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016- σημείωσε ωστόσο στο πόρισμά της πως αναφορικώς με το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, «οι ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος, αν και υπάρχουν, είναι απλές και όχι επαρκείς για άσκηση δίωξης».

Παράλληλα έχει ζητήσει να διαβιβαστεί το πόρισμα στην Εισαγγελία και σε Φορολογικές και Ελεγκτικές Αρχές αναφορικώς με τη χρηματοδότηση, έκδοση και μεταβίβαση της εφημερίδας «Documento», καθώς και με άλλες καταγγελλόμενες πράξεις που δεν υπόκεινται στην εφαρμογή του άρθρου 86 του Συντάγματος και ελέγχονται μόνο από την Τακτική Δικαιοσύνη.

Οι εξελίξεις αυτές αναζωπύρωσαν την ένταση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Από τη «γαλάζια» πλευρά σημειώνεται πως το αποδεικτικό υλικό της Επιτροπής είναι κόλαφος για τους «πρωταγωνιστές» εκείνης της εποχής και γίνεται λόγος για επιχείρηση χειραγώγησης των Μέσων Ενημέρωσης και δημιουργίας του «ΣΥΡΙΖΑ channel» από «τον τότε ισχυρό υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά».

Την ίδια στιγμή, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι οι εργασίες της Προανακριτικής απέδειξαν ότι καμία απολύτως αξιόποινη πράξη δεν τελέστηκε κατά τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ούτε καν σε επίπεδο ενδείξεων. Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς έχει σημειώσει πως «για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία, η πλειοψηφία μιας προανακριτικής επιτροπής, οι ίδιοι οι κατήγοροι, ανακαλούν τον πυρήνα του κατηγορητηρίου. Ήρθαν προφανώς σε σφοδρή σύγκρουση με τα γεγονότα και την πραγματικότητα και έκαναν όπισθεν ολοταχώς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v