Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων 13 δισ. στη χώρα

Στα μεγάλα έργα που δρομολογούνται αναφέρθηκε στη Βουλή ο πρωθυπουργός. Ειδική αναφορά έκανε στον Ε 65, σημειώνοντας πως θα δημιουργηθούν 1.000 θέσεις εργασίας στην κατασκευή του.

Μητσοτάκης: Πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων 13 δισ. στη χώρα

Στην κύρωση της σύμβασης του βορείου σκέλους του Ε 65 αναφέρθηκε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως αποτελεί μία επιλογή που ενώνει δυναμικά τη χώρα.

Παράλληλα υπογράμμισε πως η κύρωση της σύμβασης συμπίπτει με «την πανηγυρική έγκριση του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης Ελλάδα 2.0 από το Ecofin», τονίζοντας πως «η εξέλιξη αυτή δεν έρχεται να διαλύσει μόνο τα έωλα επιχειρήματα κάποιων περί δήθεν αδυναμιών του σχεδίου, αλλά κυρίως να πιστοποιήσει ότι ανταποκρίνεται απόλυτα στις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας».

«Το είπαμε - το κάναμε», σημείωσε ο πρωθυπουργός για τον Ε 65, υπενθυμίζοντας πως το έργο ήταν μετέωρο για σχεδόν 15 χρόνια αλλά τώρα δρομολογείται και θα είναι έτοιμο σε τρία χρόνια. Μάλιστα σημείωσε πως θα δημιουργηθούν 1.000 θέσεις εργασίας στην κατασκευή και σχεδόν 150 θέσεις στη λειτουργία του. «Ως κεντρική αρτηρία ακολουθεί ουσιαστικά τη σπονδυλική στήλη της χώρας, εξυπηρετώντας τρεις περιφέρειες: την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία», σημείωσε.

Παράλληλα τόνισε πως ο Ε 65 είναι «ένας πράσινος δρόμος που οδηγεί στο μέλλον» και προσέθεσε πως «αποτελεί τμήμα ενός νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας». Για να προσθέσει πως «είναι ένας νέος δρόμος, που ανοίγει νέους δρόμους για την πατρίδα μας και ειδικά για τη Θεσσαλία».

Από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή ξεδιπλώνεται στη χώρα «ένα πρόγραμμα δημόσιων επιχειρήσεων που αγγίζει τα 13 δισεκατομμύρια ευρώ με έργα τελματωμένα, τα οποία κινούνται, αλλά και την έναρξη κατασκευής πολλών νέων». Μάλιστα αναφέρθηκε εκτενώς σε μια σειρά μεγάλων έργων που δρομολογούνται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v