Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Λιποτάκτης ο πρωθυπουργός, σπέρνει τη διχόνοια

Σφοδρά πυρά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ημέρα ντροπής για την κυβέρνηση χαρακτήρισε τη σημερινή συνεδρίαση για τον Ν. Παππά.

Τσίπρας: Λιποτάκτης ο πρωθυπουργός, σπέρνει τη διχόνοια

Σε μετωπική επίθεση στον πρωθυπουργό προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τη «βεντάλια» των θεμάτων της πολιτικής αντιπαράθεσης. Μιλώντας στην Ολομέλεια, άσκησε σφοδρή κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς όσον αφορά στην πανδημία, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «σπέρνει τη διχόνοια» για να καλύψει τις ευθύνες της.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «έναν πρωθυπουργό λιποτάκτη. Που ήρθε χθες στα κρυφά στη Βουλή, πάλι την ώρα που ήξερε ότι εγώ θα είμαι εκτός Αθηνών, για να μιλήσει, την ώρα που η πανδημία καλπάζει ξανά, για τον Ε 65. Εδώ ο κόσμος καίγεται, βαρκούλες αρμενίζουν». Προσέθεσε πως «ήρθε χθες όχι για να μιλήσει για τον δρόμο αλλά για να πάρει τον δρόμο σήμερα και να μην είναι εδώ σήμερα».

Ειδική αναφορά έκανε στην πορεία της πανδημίας, σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός «κρύβεται πίσω από τις δήθεν αποφάσεις των ειδικών, που τους έχει κάνει ασπίδα και αλεξικέραυνο. Μεταβιβάζει διαρκώς την ευθύνη αλλού».

Όσον αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, λέγοντας «ποιος θα πει το αντίθετο για τους υγειονομικούς ; Εδώ πρόκειται για μια ειδική περίπτωση λειτουργών που έρχονται σε επαφή με ασθενείς. Αλλά γιατί το κάνει τώρα αυτό; Κοίταζα σήμερα τις ανακοινώσεις της ΟΕΝΓΕ. Το 90% των γιατρών είναι εμβολιασμένοι. Θα μου πείτε, να εμβολιαστεί και το υπόλοιπο 10%. Να εμβολιαστεί, καμία αντίρρηση. Αλλά μια τέτοια απόφαση θα είχε νόημα έξι μήνες πριν. Γιατί δεν την πήρατε; Και έρχεστε σήμερα και ανοίγετε το θέμα αυτό, γιατί; Και μάλιστα τόσο άγαρμπα. Και ανοίγετε μάλιστα και θέμα απολύσεων. Έχετε τελικά φετίχ με τις απολύσεις. Σας διεγείρει η ιδέα των απολύσεων».

Όπως είπε, «ο εμβολιασμός όλων είναι απαραίτητος», σημειώνοντας ωστόσο πως «ο εμβολιασμός που είναι πηγή ζωής και πράξη αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης ταυτόχρονα, δεν μπορεί παρά να αποτελεί επιλογή ελεύθερης βούλησης. Οι απειλές, οι διώξεις και οι καταδίκες, που μετατρέπουν το εμβόλιο από ευλογία ζωής σε ρετσινόλαδο, είναι πρακτικές που ανήκουν σε άλλο πλαίσιο σκέψης και οργάνωσης μιας κοινωνίας. Όχι μιας δημοκρατικής κοινωνίας».

«Σήμερα αισθάνομαι ότι είναι μια μέρα κατάντιας και ντροπής για την κυβέρνηση», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για τον Νίκο Παππά. Συνέχισε τα βέλη στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε ότι έχει χτίσει την πολιτική του σταδιοδρομία πάνω στον διχασμό και στις προσωπικές επιθέσεις.

Παράλληλα ανέφερε πως δεν βλέπει τον πρωθυπουργό στα κυβερνητικά έδρανα και προσέθεσε «κι αυτό κατά τη γνώμη μου είναι μια όχι μόνο ένδειξη πολιτικής δειλίας αλλά και παραδοχή της πολιτικής του ήττας στο θέμα της προανακριτικής. Όπου για πρώτη φορά στην ιστορία, κυβερνητική πλειοψηφία αναγκάζεται να εξευτελιστεί, παραδεχόμενη ότι δεν προκύπτει κανένα στοιχείο για τη βασική κατηγορία για την οποία αποπειράται να παραπέμψει σε δίκη τον πολιτικό της αντίπαλο».

Συνέχισε τα πυρά προς τη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως «και ανάποδα να μας γυρίσετε, δεν θα πέσει ούτε κέρμα. Γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο έντιμη κυβέρνηση που πέρασε από τη μεταπολίτευση και μετά. Και αυτό είναι που σας πονάει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για το πρόσφατο περιστατικό στην Ηλιούπολη, κάνοντας αναφορά στην «ηρωίδα της διπλανής πόρτας», τη νεαρή σερβιτόρα που έδειξε ότι κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του απέναντι στην έμφυλη βία. Παράλληλα σημείωσε προς την κυβερνητική πτέρυγα, «σας ρωτώ λοιπόν ευθέως και απαιτώ μια απάντηση τώρα: Είναι ο συλληφθείς αστυνομικός μέλος της Νέας Δημοκρατίας, κύριοι;» και προσέθεσε, «δώστε μια απάντηση στα ερωτήματά μου για το κουκούλωμα».

Τέλος, αναφέρθηκε στο θέμα του πόθεν έσχες, σημειώνοντας «το ερώτημα είναι αν είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο. Ή είναι όλοι εκτός από τον κύριο Μητσοτάκη. Δεν θα πω περισσότερα παρότι έχω να πω πολλά. Θα τα πβ όταν θα είναι μέσα στην αίθουσα ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης, για να τον κοιτάζω και να με κοιτάζει στα μάτια. Εγώ δεν χτυπάω τον αντίπαλο πισώπλατα».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v