Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεραπετρίτης : Η παράβαση καθήκοντος δεν είναι ασήμαντο αδίκημα

Είναι μοναδική η περίπτωση που μια κοινοβουλευτική ομάδα επιχαίρει που ένας πρώην υπουργός διώκεται μόνο για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικράτειας, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Γεραπετρίτης : Η παράβαση καθήκοντος δεν είναι ασήμαντο αδίκημα

Η παράβαση καθήκοντος δεν είναι ένα ασήμαντο αδίκημα- ούτε εύσημο όπως ακατανόητα είπε ο κ. Τσίπρας- τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός αναφορικά με την παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια σημείωσε πως δεν περιείχε «μία λέξη» στο γιατί δεν είναι τεκμηριωμένο το πόρισμα κατά του κ. Παππά.

Παράλληλα σημείωσε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη ακεραιότητας της διαδικασίας από το ότι η προανακριτική επιτροπή στάθμισε όλα τα αντικειμενικά δεδομένα και επέλεξε το ένα από τα δύο αποδιδόμενα αδικήματα. Είναι μοναδική η περίπτωση που μια κοινοβουλευτική ομάδα επιχαίρει που ένας πρώην υπουργός διώκεται μόνο για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικράτειας.

Με αφορμή το ερώτημά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα ονόματα των δραστών στην Ηλιοπούπολη ο κ. Γεραπετρίτης είπε: «αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος αναβάτης του ανθρώπινου πόνου», αλλά αυτό είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης να το πράξει. Παράλληλα είπε ότι με βάση τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας οι μάρτυρες δεν έχουν νομική εκπροσώπηση στο στάδιο της έρευνας αν και, στην περίπτωση αυτή, υπήρχε επικοινωνία με δικηγόρο.

Σχετικά με τις αναφορές του Αλ. Τσίπρα περί διχασμού ο κ. Γεραπετρίτης κάλεσε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «εάν θέλει να δει τι σημαίνει αμφισημία και διχασμός να κοιτάξει ένδον, εκείνους που ακόμα αγκαλιάζουν το αντιεμβολιαστικό κίνημα». Μεταξύ άλλων ανέφερε : «ακούσαμε την κυρία Τζάκρη ότι είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού όταν ο κ. Τσίπρας είπε ότι ( σημείωση : ο εμβολιασμός) είναι ευλογία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v