Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρουφάκης: Συνεταιράκια η κλιματική αλλαγή και η χρεοδουλοπαροικία

«Για εσάς η κρίση γεννά ευκαιρίες αλλά οι ευκαιρίες σας γεννάνε νέες κρίσεις. Λέτε ότι αποδέχεστε την κλιματική αλλαγή, υιοθετώντας τις πολιτικές που την προκαλούν όπως τις εξορύξεις», τόνισε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΜεΡΑ 25.

Βαρουφάκης: Συνεταιράκια η κλιματική αλλαγή και η χρεοδουλοπαροικία

«Στο Μάτι κατέρρευσε το συγκεντρωτικό κράτος. Τώρα κατέρρευσε το επιτελικό κράτος» σημείωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και πρόσθεσε ότι για την καταστροφή τότε και τώρα ευθύνεται το υπαναπτυξιακό μοντέλο. Από το βήμα της Βουλής σημείωσε ότι σήμερα οι πυρόπληκτοι αισθάνονται αβοήθητοι και ανεπιθύμητοι, που δεν κολλάνε στο μοντέλο της «Μητσοτάκης ΑΕ».

Όπως είπε «για εσάς «η κρίση γεννά ευκαιρίες» αλλά οι ευκαιρίες σας γεννάνε νέες κρίσεις. Λέτε ότι αποδέχεστε την κλιματική αλλαγή, υιοθετώντας τις πολιτικές που την προκαλούν όπως τις εξορύξεις».

Παράλληλα σημείωσε πως «οι φωτιές γίνονται μεγάλη ευκαιρία επέκτασης της χρεοδουλοπαροικίας στα δάση και αυτή είναι η τραγωδία μας» και προσέθεσε πως η κυβέρνηση «δηλώνει σήμερα ότι αποδέχεται την κλιματική αλλαγή, για να οικειοποιηθεί τις πολιτικές που την ενισχύουν».

Παράλληλα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 κατέθεσε πρόταση τριών σημείων για την επόμενη ημέρα και ειδικότερα αναφέρθηκε στα εξής :

-Φυσική αναδάσωση-αυτο-ίαση των δασών.

-Καμία ανεμογεννήτρια στη στεριά. Ο προσανατολισμός να είναι στις θαλάσσιες ανεμογεννήτριες.

-Καμία αλλαγή χρήσης γης για 30 χρόνια, μετά από πυρκαγιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v