Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Να συνεδριάσουν οι επιτροπές της Βουλής για το ασφαλές «άνοιγμα» της εκπαίδευσης

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν πως «λόγω της κρισιμότητας των ημερών και της έξαρσης της πανδημίας, η Βουλή δεν είναι δυνατόν να μη συμβάλλει στη διαμόρφωση ισχυρής και έγκυρης γνώμης για αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα».

ΣΥΡΙΖΑ: Να συνεδριάσουν οι επιτροπές της Βουλής για το ασφαλές «άνοιγμα» της εκπαίδευσης

Με κοινή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο τομεάρχης Παιδείας Νίκος Φίλης, ο τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Ξανθός και η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Όλγα Γεροβασίλη ζητούν την άμεση σύγκληση σε κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων. Επίσης ζητούν τη συμμετοχή των μελών των Επιτροπών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, με αποκλειστικό θέμα το υγειονομικά ασφαλές «άνοιγμα» της εκπαίδευσης. Όπως τονίζεται, με αυτό τον τρόπο «θα υπάρξει πλήρης γνώση της κατάστασης και ουσιαστική συζήτηση των μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν για το ασφαλές άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων».

Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρεται ότι «βρισκόμαστε ελάχιστες μέρες πριν την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς. Η χώρα έχει βιώσει 18 μήνες κλειστών σχολείων και πανεπιστήμιων, κάνοντας αρνητικό εκπαιδευτικό "πρωταθλητισμό" στην Ευρώπη». Παράλληλα σημειώνεται πως "πέρυσι, την ίδια περίοδο, περίσσεψαν τα μεγάλα λόγια για μέτρα. Οι ρεαλιστικές προτάσεις, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά σύσσωμης της αντιπολίτευσης και της εκπαιδευτικής κοινότητας, αγνοήθηκαν από την κυβέρνηση. Πρωτίστως, η αραίωση στις τάξεις και τα τακτικά μοριακά ή rapid test. Το πλήρωσαν αυτό μαθητές, νέοι, εκπαιδευτικοί, χωρίς σε αυτή την περίπτωση να ακούσουν ούτε μια υποκριτική συγγνώμη».

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν πως «λόγω της κρισιμότητας των ημερών και της έξαρσης της πανδημίας, η Βουλή δεν είναι δυνατόν να μη συμβάλει στη διαμόρφωση ισχυρής και έγκυρης γνώμης για αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα. Συνεπώς, για άλλη μία φορά ζητάμε την άμεση σύγκληση σε κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων, με τη συμμετοχή των μελών των Επιτροπών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, με αποκλειστικό θέμα το υγειονομικά ασφαλές "άνοιγμα" της εκπαίδευσης. Έτσι θα υπάρξει πλήρης γνώση της κατάστασης και ουσιαστική συζήτηση των μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν για το ασφαλές άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v