Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Οικονόμου: Μέτρα και εξαγγελίες για όλη την κοινωνία στη ΔΕΘ

Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα απαντήσει στα προβλήματα και στις προσδοκίες της κοινωνίας, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Γ. Οικονόμου: Μέτρα και εξαγγελίες για όλη την κοινωνία στη ΔΕΘ

Δεκαεννέα μήνες μετά την πανδημία, είμαστε σε θέση να ανοίξουμε βήμα. Κρατήσαμε τη χώρα όρθια, δήλωσε ο Γ. Οικονόμου ενόψει της ΔΕΘ.

Παραδέχτηκε ότι η πορεία δεν θα είναι ανέφελη. Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα απαντήσει στα προβλήματα και στις προσδοκίες της κοινωνίας, σημείωσε ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.

Μπορούμε να διαμορφώσουμε συνθήκες προκοπής, δήλωσε και εξήγησε ότι θα υπάρξουν μέτρα και εξαγγελίες για το σύνολο της κοινωνίας αλλά και ειδική εστίαση στους νέους.

Θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα ψευδή πιστοποιητικά, είπε ο Γ. Οικονόμου.

Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως «η έναρξη της σχολικής χρονιάς μας βρίσκει έτοιμους σε όλα τα επίπεδα, να επανέλθουμε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στη διά ζώσης διδασκαλία. Οι μαθητές και η κοινωνία δεν αντέχουν άλλο τις επιπτώσεις απουσίας απ' το σχολικό περιβάλλον. Οι νέοι άνθρωποι αυτής της χώρας πλήρωσαν βαρύ τίμημα στην εθνική προσπάθεια για την προστασία της ζωής και της πατρίδας από την πανδημία.

Ως κράτος και ως κοινωνία τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη. Τους οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα, να στηρίξουμε ολόψυχα, με κάθε μέσο την επιστροφή στις τάξεις. Στην προσπάθεια αυτή, καλούμε να συνδράμουν όλοι στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. Ο εμβολιασμός και η ευλαβική τήρηση των μέτρων είναι οι δύο βασικές προϋποθέσεις.

Διαβεβαιώνουμε την κοινωνία ότι θα στηρίξουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο την προσπάθεια για το άνοιγμα των σχολείων και τη διά ζώσης διδασκαλία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v