Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόχειρη μεταφορά δασικών υπηρεσιών, σε ομηρεία οι υπάλληλοι

"Οι δασικοί υπάλληλοι τελούν σε μια ιδιότυπη κατάσταση ομηρείας μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς του προσωπικού στο ΥΠΕΝ, γεγονός που δεν επιτρέπει την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών", αναφέρει ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόχειρη μεταφορά δασικών υπηρεσιών, σε ομηρεία οι υπάλληλοι

Ερώτηση για την πρόχειρη μεταφορά των δασικών υπηρεσιών στο ΥΠΕΝ και τα προβλήματα  που έχει δημιουργήσει στους δασικούς υπαλλήλους

Τα αποτελέσματα της βεβιασμένης και πρόχειρης εξαγγελίας της κυβέρνησης για τη μεταφορά των δασικών υπηρεσιών από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την από 13.8.2021 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, φέρνουν στη Βουλή σαράντα δύο (42) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την κατάθεση ερώτησης προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Φάμελλου και του βουλευτή Καρδίτσας Σπύρου Λάππα.

Η καθετοποίηση των δασικών υπηρεσιών είχε προβλεφθεί στην Εθνική Στρατηγική για τα Δάση που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΦΕΚ Β 5351/ 2018), με προϋπόθεση όμως να συνδυαστεί με προσλήψεις προσωπικού, χρηματοδότηση, αλλαγή των ΠΔ και ουσιαστική μεταρρύθμιση της δασικής πολιτικής. Αυτά τα στοιχεία απουσιάζουν από την πολιτική της ΝΔ, η οποία περιορίζεται στην επικοινωνιακή διαχείριση των καταστροφών από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και στην απόκρυψη των δικών της ευθυνών, τονίζουν οι βουλευτές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, δεν προηγήθηκε επιπρόσθετα καμία ουσιαστική προετοιμασία για τη μεταφορά του προσωπικού από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στο ΥΠΕΝ, αφού ακόμα και η ομάδα έργου, που θα κατέγραφε το σύνολο των ενεργειών που απαιτούνται, συγκροτήθηκε μετά την ΠΝΠ. Η λύση της ανάθεσης του έργου σε εταιρεία εκτός ΥΠΕΝ προκρίθηκε τελικά στις 7.10.2021 προκειμένου να πραγματοποιηθεί́ η μεταφορά́ του προσωπικού. Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΔΔΥ, απαιτούνται νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για την ολοκλήρωση της μεταφοράς των δασικών υπηρεσιών. .

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνουν πώς οι δασικοί υπάλληλοι τελούν σε μια ιδιότυπη κατάσταση ομηρείας μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς του προσωπικού στο ΥΠΕΝ, γεγονός που δεν επιτρέπει την εύρυθμη λειτουργία των δασικών υπηρεσιών που είναι απαραίτητη για την προστασία και τη διαχείριση του δασικού πλούτου της χώρας.

Οι βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της κάθετης οργάνωσης και υπαγωγής των Δασικών Υπηρεσιών στο ΥΠΕΝ, αν τελικά θα χρειαστούν νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για να υλοποιηθεί αυτή και αν θα ληφθούν μέτρα για να επιλυθούν θέματα του προσωπικού των δασικών υπηρεσιών που έχουν ανακύψει λόγω της μεταφοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v