Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Η Αττική Οδός θα πληρώσει €2.000 κάθε εγκλωβισμένο οδηγό

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Η εταιρεία το αποδέχθηκε. Σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Η Αττική Οδός θα πληρώσει €2.000 κάθε εγκλωβισμένο οδηγό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση της κατάστασης και ελήφθησαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία.

Σχετικές ενημερώσεις και ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Στυλιανίδη στις 11:00 και από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα στις 11:30.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Η εταιρεία το αποδέχθηκε.

Η ανακοίνωση της Αττικής Οδού

Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ενημερώνει ότι σε συνέχεια της πρωτόγνωρης και έντονης χιονοκαταιγίδας που σημειώθηκε χθες στην Αττική και με αίσθημα έμπρακτης συμπαράστασης απέναντι στους οδηγούς και συνεπιβάτες τους που δοκιμάστηκαν στους οδικούς άξονες της Αττικής Οδού, πρόκειται να διαθέσει παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα, γνωστοποιεί η εταιρεία. Οι τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο, εφόσον ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των οχημάτων από τις αρμόδιες αρχές.

Μέχρι και αυτή την ώρα οι άνθρωποι της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ επιχειρούν, μαζί με την Αστυνομία, τον Στρατό και την Πυροσβεστική, στους οποίους εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, προκειμένου να απεγκλωβιστούν και τα τελευταία οχήματα με τους επιβάτες τους, με ασφάλεια, υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Μετά και τον απεγκλωβισμό του τελευταίου οδηγού η εταιρεία θα τοποθετηθεί για τα γεγονότα και τις ευθύνες που αναλογούν στον κάθε εμπλεκόμενο φορέα, καταλήγει.

Νάσος Ηλιόπουλος: Γελοιότητα που ξεπερνά κάθε όριο 

«Η πρωτοφανής ταλαιπωρία των πολιτών σε μια προαναγγελθείσα κακοκαιρία έχει έναν και μόνο υπεύθυνο: τον κύριο Μητσοτάκη», αναφέρει ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος μιλά για «γελοιότητα του εξαφανισμένου Κ. Μητσοτάκη», που «ξεπερνά κάθε όριο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζει ότι ο πρωθυπουργός «εθισμένος στην επικοινωνιακή διαχείριση ανακοινώνει αποζημιώσεις για τους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό», ωστόσο ρωτά: «Στους χιλιάδες πολίτες που έμειναν εγκλωβισμένοι για ατελείωτες ώρες στη Μεσογείων, την Κηφισίας, τη Μαραθώνος και δεκάδες άλλους δρόμους, ποιος θα δώσει αποζημιώσεις; Στους εκατοντάδες επιβάτες που εγκλωβίστηκαν σε συρμούς του τρένου ποιος θα δώσει αποζημιώσεις; Στους πολίτες που συνεχίζουν να περνούν τον χιονιά χωρίς ρεύμα και θέρμανση ποιος θα δώσει αποζημιώσεις;».

«Ας αφήσει το επικοινωνιακό θέαμα ο κύριος Μητσοτάκης και ας προσπαθήσει να βάλει τάξη στο χάος που δημιούργησε. Αυτό περιμένει η ελληνική κοινωνία», τονίζει ο κ. Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι η κοινωνία «στη συνέχεια περιμένει μια ουσιαστική απολογία για τις αυτάρεσκες διαβεβαιώσεις ετοιμότητας που βούλιαξαν μέσα στις λάσπες της πραγματικής ζωής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v