Τσίπρας: Εχετε αποτύχει κ. Μητσοτάκη, γίνατε αντικείμενο σαρκασμού

«Η Δημοκρατία περιορίζεται αλλά δεν καταργείται από την πανδημία. Παράγετε πολλά περισσότερα δεινά και διαφθορά και ψέματα από όσα ο λαός μπορεί να καταναλώσει». Εντυπωσιακή επίθεση για τον υπόθεση Φουρθιώτη και «τη νύχτα στο Μαξίμου».

Τσίπρας: Εχετε αποτύχει κ. Μητσοτάκη, γίνατε αντικείμενο σαρκασμού

“Ο βούρκος που επιπλέετε θα σας καταπιεί πολύ σύντομα κι αυτό δεν είναι καλό τέλος για ένα πρωθυπουργό. Είστε σε αδιέξοδο, προκηρύξτε εκλογές. Η Ελλάδα χρειάζεται ανάσα προόδου, εντιμότητας, Δημοκρατίας. Χρειάζεται προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Με αυτά τα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας κατέβηκε από το βήμα της Βουλής, έχοντας απευθύνει την πιο σκληρή ομιλία των τελευταίων 2,5 χρόνων. Μια ομιλία που ξεκίνησε με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει ότι όταν ένας πολιτικός γίνεται αντικείμενο σαρκασμού έχει τελειώσει, απλά δεν το ξέρει ακόμα. «Εχετε τελειώσει κ. Μητσοτάκη, αποτύχατε σε όλα τα κρίσιμα: την πανδημία, τις φωτιές, την ακρίβεια, τον τελευταίο χιονιά. Και ενώ αποτυγχάνετε συνεχίζετε το ίδιο βιολί της επικοινωνίας. 

Η ομιλία ήταν σκληρή κυρίως για τον κ. Μητσοτάκη και τους στενούς συνεργάτες του, με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις που έκανε σήμερα ο Μένιος Φουρθιώτης, τον οποίον αποκάλεσε “αστέρα της trash tv, με 30 υποθέσεις του στη Δικαιοσύνη, που όμως έγινε πρόσωπο επί των τιμών με 12 αστυνομικούς να τον φυλάνε”.

“Κύριε Μητσοτάκη είστε σίγουροι για το ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα; Εσείς ή οι Φουρθιώτηδες; Είναι η πρώτη φορά στη Μεταπολιτευτική περίοδο που η νύχτα διεισδύει στο Μέγαρο Μαξίμου”, ήταν μία χαρακτηριστική φράση του κ. Τσίπρα.

Δεδομένου δε, ότι στα sms που δημοσιοποιεί ο Φουρθιώτης εμφανίζονται διάλογοί του με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, πρόσθεσε: “κύριε Μητσοτάκη γνωρίζατε ότι το δεξί σας χέρι διαπραγματευόταν μαζί του τις νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης; Ότι έστησε 13 εταιρείες-βιτρίνα όταν γίνονταν τα νταλαβέρια προκειμένου να εισπράττει επιστρεπτέες προκαταβολές; Ο κ. Βρούτσης το γνώριζε, προσπάθησε να το σταματήσει αυτό και ο εν λόγω μπήκε με μπράβους στο υπουργείο, αλλά ως δια μαγείας ήταν ο Βρούτσης που αποχώρησε από το υπουργείο και όχι ο Φουρθιώτης από το Μαξίμου”.

Για να καταλήξει: “Αν δεν τα γνωρίζατε αυτά κύριε Μητσιτάκη θα είχατε αποπέμψει τον κ. Γεραπετρίτη. Ο Φουρθιώτης όμως δεν έχει στο χέρι το δεξί σας χέρι αλλά εσάς”.

Πάρτι 5 δισ. απευθείας αναθέσεων

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε εκτενώς στα μεγάλα προβλήματα που έχει προκαλέσει “η ιδεοληπτική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη”, παρατηρώντας ότι σε μία χρονική στιγμή που το νεοφιλελεύθερο δόγμα αποδοκιμάζεται ή υποχωρεί σε πολλές χώρες, εδώ ενισχύεται. Επικαλέσθηκε προς τούτο την πώληση της ΔΕΗ και των ηλεκτρικών δικτύων εν μέσω σφοδρής ενεργειακής κρίσης, την κατάσταση στο εθνικό σύστημα υγείας (“με τόσες χιλιάδες θανάτους κλείνετε το Παίδων Πεντέλης”), την κυβερνητική άρνηση στην μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα τρόφιμα “τη στιγμή που τα νοικοκυριοά δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα από την ακρίβεια”.

Μίλησε ακόμα για το “πάρτι των 5 δισ. απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών σε ‘φίλους’ που μοιράσατε μέσα σε 18 μήνες στο όνομα της πανδημίας”, θέτοντας το ερώτημα εάν το ίδιο “πάρτι” θα γίνει με την διανομή των εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Φυσικά δεν άφησε στο απυρόβλητο τη “λίστα Πέτσα”, λέγοντας πως “όσο πιο υπάκουα στα non papers του Μαξίμου είναι τα μέσα ενημέρωσης τόσο πιο πολλά λεφτά παίρνουν”.

Έχετε αλλεργία στο κράτος

Για το θέμα που τον οδήγησε να καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, ο κ.Τσίπρας μίλησε για προσχηματική συγγνώμη: “Πώς να φτιάξετε αποτελεσματικό κράτος αφού έχετε αλλεργία στο ίδιο το κράτος και σε οτιδήποτε δημόσιο;”, ρώτησε. Αντιστρέφοντας μάλιστα τα όσα ακούσθηκαν από τους ομιλητές της ΝΔ για το Μάτι, τόνισε: “Κάνατε τις χαμένες ζωές εκλογικό χαλί, ενώ ξέρατε πώς συντελέστηκε αυτή η ανείπωτη τραγωδία”.

Ως διέξοδο εμφάνισε την άμεση προκήρυξη εκλογών και τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. “Ιδού η κάλπη. Η Δημοκρατία περιορίζεται αλλά δεν καταργείται από την πανδημία. Παράγετε πολλά περισσότερα δεινά και διαφθορά και ψέματα από όσα ο λαός μπορεί να καταναλώσει”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v