Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαγραφή Γ. Κύρτσου από τη ΝΔ, σκληρή απάντηση του ευρωβουλευτή

(upd) Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί, υποστηρίζει το κόμμα. «Ο Μαρινάκης μού ανακοίνωσε τη διαγραφή μου, ο Μητσοτάκης δεν βρήκε το κουράγιο», απαντά ο ευρωβουλευτής. Μιλά για «κουκούλωμα σκανδάλου Novartis» και «κρυπτο-δοξαζόμενους συγγενείς».

Διαγραφή Γ. Κύρτσου από τη ΝΔ, σκληρή απάντηση του ευρωβουλευτή

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος… διαζυγίου ολοκληρώθηκε σήμερα, με τη διαγραφή από τη Νέα Δημοκρατία του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου.

Το τελευταίο διάστημα, ο κ. Κύρτσος επί καθημερινής βάσης ασκούσε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, ωστόσο «το ποτήρι ξεχείλισε» με μια ανάρτησή του που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το πρωί, με αφορμή την υπόθεση της Novartis (δείτε παρακάτω).

Στην κυβερνώσα παράταξη πάντως, πέραν της συγκεκριμένης ανάρτησης, αποδίδουν την αποπομπή του στη «διαρκώς εκτός ορίων συμπεριφορά του, σε ασυνήθιστο επίπεδο, που δυσφήμιζε τη χώρα σε μια σειρά από θέματα όπως η πανδημία, η οικονομία και η λειτουργία των θεσμών».

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του ευρωβουλευτή, που ήρθε μέσω Twitter: Έθεσα ζητήματα στην ηγεσία ΝΔ: Λάθη και παραλείψεις στο θέμα της πανδημίας που κόστισαν χιλιάδες νεκρούς. Λάθη οικονομικής πολιτικής που φτωχοποίησαν κόσμο, οδηγούν σε νέες περιπέτειες. Κουκούλωμα σκανδάλου Novartis, διώξεις δημοσιογράφων, Τουλουπάκη. «Απάντησαν» με διαγραφή μου.

 
Με δεύτερο tweet επισημαίνει: «Ο Μαρινάκης μού ανακοίνωσε τη διαγραφή μου, ο Μητσοτάκης δεν βρήκε το κουράγιο. Είναι άλλωστε στον "Όλυμπο" του Μαξίμου με καλή παρέα. Με τον κρυπτόμενο-δοξαζόμενο συγγενή του, τον συγγενή της ΓΕΚ Τέρνα και άλλους κορυφαίους. Τον ευχαριστώ πάντως για την πολιτική μου λύτρωση».

Ακολούθησε ένα μπαράζ tweets:

 

 

Η τελική απόφαση 

Την τελική απόφαση της διαγραφής του κ. Κύρτσου έλαβε σήμερα το πρωί ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης, αν και η συγκεκριμένη εξέλιξη είχε δρομολογηθεί από τις προηγούμενες μέρες.

Στη σημερινή του ανάρτηση, ο κ. Κύρτσος έγραψε: «Παγίδα για κυβέρνηση, Ελλάδα η δίωξη δημοσιογράφων, Τουλουπάκη. Η κόντρα Βρυξελλών-Ουγγαρίας, Πολωνίας για κράτος Δικαίου στο ζενίθ. Το Ευρ. Δικαστήριο δέχθηκε σύνδεση κονδυλίων με σεβασμό δικαιωμάτων. Η κριτική από έγκυρα ΜΜΕ, όπως ARTE, σκληραίνει. Το Μαξίμου θεατής των εξελίξεων». Και δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Κύρτσος είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πειραιώς, με τη διαγραφή του ευρωβουλευτή από τη Νέα Δημοκρατία. Όπως υποστηρίζεται, «ο κ. Κύρτσος, ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα, αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου. Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στη δυσφήμηση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει».

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει η ανακοίνωση της κυβερνώσας παράταξης, «εφαρμόστηκε το άρθρο 5 §1.2 του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το οποίο η απώλεια της ιδιότητας του μέλους επέρχεται "με την αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν τον ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από ένα μήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε ερωτηθεί για τη στάση του ευρωβουλευτή, απαντώντας: «Ο κ. Κύρτσος έχει επιδιώξει εδώ και πάρα πολύ καιρό μια συγκεκριμένη τακτική και όλοι νομίζω καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι επιδιώξεις και οι προθέσεις του», τόνισε και υποβάθμισε το ζήτημα. «Ελάχιστη σημασία έχουνε μπροστά στα μεγάλα πολιτικά διακυβεύματα της χώρας και είναι πολύ καθαρές οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και ο τρόπος με τον οποίον ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής μας».

Τέλος παρέμβαση στο θέμα υπήρξε και από τον επικεφαλής του ΕΛΚ Μ. Βέμπερ. Με ανάρτησή του στο Twitter δηλώνει ότι απορρίπτει τις κατηγορίες του Γ. Κύρτσου κατά της ελληνικής κυβέρνησης. «Τις θεωρούμε απαράδεκτες», σημειώνει και ενημερώνει ότι ξεκινά εσωτερική διαδικασία για το θέμα. 

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v