Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον πρέσβη των ΗΠΑ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε στον πρέσβη κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Ελλάδα "οι ήδη πολύ καλές σχέσεις Ελλάδος και Αμερικής να βελτιωθούν και να προαχθούν έτι περισσότερο για καλό των δύο χωρών, αλλά και για την ευστάθεια και την ειρήνη στην περιοχή.

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον πρέσβη των ΗΠΑ

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος περιοδεύει στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George J. Tsunis, συνοδευόμενος από τη γενική πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Elisabeth Lee.

Ο κ. Βαρθολομαίος, υπενθύμισε, ότι ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ "προέρχεται από την προσφιλή και επιτυχημένη ομογένεια της Αμερικής" και εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την επίσκεψη.

"Χαιρομεθα, διότι είμεθα του ίδιου Γένους" είπε ο κ . Βαρθολομαίος και πρόσθεσε: "Όταν ήρθαν τα νέα του διορισμού στην Αθήνα ως πρέσβεως της μεγάλης αμερικανικής Συμπολιτείας όλοι στο πατριαρχείο χαρήκαμε, ασφαλώς και όλοι εδώ στην Ελλάδα".

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε στον πρέσβη κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Ελλάδα "οι ήδη πολύ καλές σχέσεις Ελλάδος και Αμερικής να βελτιωθούν και να προαχθούν έτι περισσότερο για καλό των δύο χωρών, αλλά και για την ευστάθεια και την ειρήνη στην περιοχή εδώ, των Βαλκάνιων, της Ανατολικής Μεσογείου, όπου είναι και η έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου" και πρόσθεσε:

"Ότι συμβαίνει στον περίγυρο μας ασφαλώς έχει επίπτωση και στη ζωή και στη δραστηριότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, γι'αυτό ευχόμεθα διπλά και τριπλά να υπάρχει σταθερότητα και ειρήνη και καλή και δημιουργική συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και ευρύτερα σε αυτό το χώρο, σε αυτή την περιοχή του κόσμου".

Ο πρέσβης των ΗΠΑ, υπογράμμισε, το θαυμασμό του "για τις γνώσεις, τη σοφία, την καλοσύνη και τις συμβουλές" του Οικουμενικού Πατριάρχη και υπενθύμισε την εκδήλωση που διοργανώνεται τον επόμενο μήνα προς τιμήν του κ.κ. Βαρθολομαίου στην Αθήνα.

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος με τη σειρά του τον ευχαρίστησε για την τιμή.

Ο κ. Tsunis κατά το παρελθόν τιμήθηκε με το οφφίκιο του 'Αρχοντος της Μ.τ.Χ.Ε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v