Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Ερωτήματα εγείρει το τέλος της έρευνας για το σκάνδαλο Novartis

"Είχαμε προειδοποιήσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, όταν έστηναν την προανακριτική παρωδία για να 'βαφτίσουν' το σκάνδαλο σκευωρία και έτσι να μείνουν ατιμώρητοι, οι εκλεκτοί τους και η εταιρεία, ότι η υπόθεση θα τους γυρίσει μπούμερανγκ», αναφέρει ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Ερωτήματα εγείρει το τέλος της έρευνας για το σκάνδαλο Novartis

«'Αρον άρον κλείσιμο της έρευνας το τεράστιο σκάνδαλο Novartis», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει: «Μολονότι υπήρξαν νέα στοιχεία που φώτιζαν τη σκοτεινή αυτή υπόθεση, δημιούργησε πλήθος ερωτημάτων για τους χειρισμούς συγκεκριμένων ανακριτικών Αρχών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει ότι «είχαμε προειδοποιήσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, όταν έστηναν την προανακριτική παρωδία για να 'βαφτίσουν' το σκάνδαλο σκευωρία και έτσι να μείνουν ατιμώρητοι, τόσο οι εκλεκτοί τους, όσο και η εταιρεία, ότι η υπόθεση θα τους γυρίσει μπούμερανγκ». Ακολούθως επικαλείται «ότι όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα DOCUMENTO, πράκτορας του FBI που υπηρετεί στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, ζήτησε επισήμως από τον Δεκέμβριο του 2019 μέσω του Αρείου Πάγου να συνεισφέρει στην έρευνα για την Novartis. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία, μετά τις έρευνες των Αμερικανών, βρισκόταν ένα βήμα πριν την καταδίκη της στις ΗΠΑ για τις δωροδοκίες στην Ελλάδα. Τελικά η υπόθεση έκλεισε με την Novartis να αποδέχεται εξωδικαστικό συμβιβασμό πληρώνοντας 346 εκατ. δολαρίων τον Ιούνιο του 2020, προκειμένου να μην προχωρήσει η δίκη. Όλο αυτό το διάστημα, το έγγραφο του FBI έμενε κρυμμένο και ουδέποτε κλήθηκε ο συγκεκριμένος πράκτορας».

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει: «Κατηγορούμενοι εμποδίζονται να ασκήσουν τα κατά νόμον δικαιώματά τους, μάρτυρες ούτε καν λαμβάνονται υπόψη, η Novartis πληρώνει εκατοντάδες εκατομμύρια για να μην δικαστεί στις ΗΠΑ, αλλά κατά τα λοιπά η υπόθεση είναι 'σκευωρία'. Το Κράτος Δικαίου όμως έχει τους θεσμούς που θα ανταποκριθούν στην αποστολή τους και είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος όλα θα αποκαλυφθούν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v