Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου για επεισόδια στο Αριστοτέλειο: «Δεν επιδιώκουμε καμία ένταση, βιβλιοθήκη θέλουμε να κάνουμε»

Οικονόμου για επεισόδια στο Αριστοτέλειο: «Δεν επιδιώκουμε καμία ένταση, βιβλιοθήκη θέλουμε να κάνουμε»

«Η αντιπυρική περίοδος ξεκινά και πρέπει να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και υπογράμμισε την κρατική προετοιμασία για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων. Επικεντρώθηκε στη νέα δύναμη των 500 δασοκομάντος που θα ριχτεί στην μάχη από 10 Ιουνίου, καθώς και στον διπλασιασμό των εθελοντών (θα φτάσουν τους 4.000), ενώ άλλοι 2.000 εθελοντές, όπως είπε, θα προστεθούν το επόμενο διάστημα.

Φέτος, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θα είναι αυξημένα τα εναέρια μέσα: 42 μισθωμένα, συν 40 μέσα από τον εθνικό στόλο, ενώ θα φιλοξενηθούν πυροσβέστες κι από άλλες χώρες που θα φτάσουν στην Ελλάδα.

Ο κ. Οικονόμου, αναφορικά με τη σημερινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει ότι όσο σημαντική είναι η απεξάρτηση από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, άλλο τόσο σημαντική είναι η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. «Θα πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στους μακροπρόθεσμους στόχους και τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες», ανέφερε και δήλωσε απαισιόδοξος για μια κοινή ευρωπαϊκή λύση για το κόστος της ενέργειας σήμερα.

«Οι προσδοκίες παραμένουν χαμηλές. Γι’ αυτό η κυβέρνηση θα εξαντλεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για να στηρίξουμε κοινωνία και να μετριάσουμε το αποτύπωμα των πρωτοφανών αυξήσεων που βιώνει η Ευρώπη και όλος ο κόσμος», είπε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, όπως είπε ο κ. Οικονόμου, θα ενημερώσει τους ευρωπαίους εταίρους για τις προκλήσεις Ερντογάν. «Ο αναθεωρητισμός και η προκλητική στάση της Τουρκίας έχει καταδικαστεί με όλους τους τρόπους από τους ευρωπαίους ηγέτες. Η χώρα μας τάσσεται πάντα υπέρ διαλόγου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προασπίζουμε την εδαφική μας κυριαρχία και τα εθνικά μας συμφέροντα», υπογράμμισε.

Όσον αφορά την υπόθεση με τα ελληνικά τάνκερ στο Ιράν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «η κυβέρνηση έχει ενημερώσει σε όλα τα διεθνή φόρα εταίρους και συμμάχους, έχουν ενημερωθεί όλα τα πλοία που πλέουν στην περιοχή για την εντελώς απρόκλητη και παράνομη ενέργεια. Οι όποιες ενέργειες στο πλοίο που κατασχέθηκε στην Ελλάδα, τόνισε, «αφορούν πετρέλαιο ιρανικών συμφερόντων και έγινε βάσει της νομοθεσίας και της δικαιοσύνης. Υπήρχε χρονικό όριο να γίνει προσφυγή και να αποτραπεί η εξέλιξη που υπήρξε, όμως δεν έγινε».

Για τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, υποστήριξε ότι «εξαιτίας της βίαιης και απαράδεκτης επίθεσης απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις, δυστυχώς προκλήθηκαν αυτά τα φαινόμενα, που είχαν συνέπεια τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και ενός φοιτητή. Ορισμένοι τραμπούκοι, με όρους συμμορίας, προσπαθούν να επιβάλλουν τους δικούς τους νόμους. Η κυβέρνηση δεν επιδιώκουμε καμία ένταση, βιβλιοθήκη θέλουμε να κάνουμε. Η ελληνική αστυνομία είναι εκεί για να προφυλάσσει την απόφαση της Συγκλήτου, να σταματήσει η κατάληψη μετά από 34 χρόνια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v