Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο Ν. Παππάς-Χρ. Καλογρίτσας

Το Δικαστικό Συμβούλιο υιοθέτησε πλήρως την πρόταση της Εισαγγελέως Γεωργίας Αδειλίνη. Ποιες είναι οι κατηγορίες. Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ και απάντηση από τη Νέα Δημοκρατία.

Παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο Ν. Παππάς-Χρ. Καλογρίτσας

Σε δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου παραπέμπεται αμετάκλητα για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016 ο πρώην υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς (φωτ.). Συγκατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος που φέρεται να έχει τελέσει ο κ. Παππάς.

Το Δικαστικό Συμβούλιο (βούλευμα 4/2022) υιοθέτησε πλήρως την πρόταση της Εισαγγελέως Γεωργίας Αδειλίνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καλογρίτσας έχει καταγγείλει ότι η σύμβαση με τη λιβανέζικη εταιρεία CCC για τη δημιουργία mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν εικονική και καταρτίστηκε για να μπορέσει να εισέλθει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες η εταιρεία του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλογρίτσας είχε καταγγείλει στη Βουλή, αλλά και ενώπιον της Δικαιοσύνης, ότι προκειμένου να λάβει μέρος στον διαγωνισμό και να διεκδικήσει μία τηλεοπτική άδεια, με την καθοδήγηση του Νίκου Παππά, έλαβε 3 εκατ. ευρώ από επιχειρηματικό κολοσσό για να καλύψει την εγγύηση που απαιτούσε ο νόμος για τη συμμετοχή κάποιου στον διαγωνισμό. «Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», είχε καταθέσει ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Από την πλευρά του, ο κ. Παππάς, από την πρώτη στιγμή αρνείται τα όσα του έχουν καταλογιστεί και έχει υπεραμυνθεί της νομιμότητας της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ενώ έχει κάνει λόγο για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζεται ότι από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε ακυρωθεί ο σχετικός νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ οι δημοσιογραφικές διαρροές από τις κεκλεισμένων των θυρών διασκέψεις των δικαστών του ΣτΕ στην υπόθεση αυτή είχαν οδηγήσει -όπως ο ίδιος είχε ισχυριστεί- σε παραίτηση τον τότε πρόεδρο του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικόλαο Σακελλαρίου.

ΣΥΡΙΖΑ: Στήνουν ειδικά δικαστήρια για δήθεν πλημμέλημα 

«Ο προεκλογικός σχεδιασμός της ΝΔ και η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη», υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αφού ο κορμός του κατηγορητηρίου κατέρρευσε στην Προανακριτική παρωδία, τώρα στήνουν ειδικά δικαστήρια για δήθεν πλημμέλημα.

Όσα σενάρια και να απεργάζεται ο κ. Μητσοτάκης, μήπως και ξεφύγει από την ακραία ακρίβεια και τη μείωση των εισοδημάτων που κάνουν τη ζωή του κόσμου αβίωτη, οι πολίτες γνωρίζουν:

Επί ΣΥΡΙΖΑ το Δημόσιο εισέπραξε πάνω από 200 εκατ. ευρώ από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και τη φορολογία, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, με έναν νόμο που είναι ακόμα σε ισχύ και επί ΝΔ.

Επί Μητσοτάκη συμβαίνει το αντίθετο. Το Δημόσιο αντί να εισπράττει, πληρώνει με κάθε λογής λίστες Πέτσα να νομιμοποιούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε Μέσα χωρίς ίχνος κριτηρίων, για να αποθεώνουν την κυβέρνησή του.

Και έχουν το θράσος και μιλούν για την ελευθερία του Τύπου οι ξεδιάντροποι που διώκουν και παρακολουθούν δημοσιογράφους και έχουν ρίξει τη χώρα στην τελευταία θέση της Ευρώπης και στην 108η παγκοσμίως», καταλήγει.

ΝΔ: Σεβόμαστε απολύτως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει καθημερινά, ότι δεν πιστεύει στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Το έδειξε έμπρακτα όταν κυβερνούσε, με το παραδικαστικό κύκλωμα που έφτιαξε, το αποδεικνύει σήμερα με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη και με τις απειλές που εκτοξεύουν στελέχη του για “την επόμενη φορά που θα είναι αλλιώς”.

Η Νέα Δημοκρατία σέβεται απολύτως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ενώπιον της οποίας βρίσκονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορίες για πλημμελήματα και κακουργήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Και περιμένουμε την ετυμηγορία της».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v