Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ειδικό δικαστήριο για τον Δ. Παπαγγελόπουλο ζητά η αντεισαγγελέας

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί να δικαστούν επίσης η πρώην εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη και δύο επίκουροι εισαγγελείς. Απαλλάσσονται Σ. Μιωνής, Ιω. Φιλιππάκης, Γ. Παπαδάκου και Κ. Βαξεβάνης.

Ειδικό δικαστήριο για τον Δ. Παπαγγελόπουλο ζητά η αντεισαγγελέας

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης , επί ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου για παρεμβάσεις στη δικαστική έρευνα της Novartis ζητεί από το δικαστικό συμβούλιο η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ελένη Μετσοβίτου-Φoυρλή.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί παράλληλα να δικαστούν από το ειδικό δικαστήριο για την ίδια υπόθεση η πρώην εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι δύο επίκουροι εισαγγελείς εγκλημάτων διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση εξουσίας και για σύσταση συμμορίας. Οι κατηγορίες σε βάρος τους σχετίζονται με τον τρόπο που διενεργήθηκε η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση Novartis και την καταγγελλόμενη «στοχοποίηση» των δέκα πολιτικών προσώπων.

Αντιθέτως, απαλλακτική είναι η πρόταση της εισαγγελέως σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η εισαγγελέας ζητεί να μη γίνει καμία κατηγορία για κανένα από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, δημοσιογράφους Ιω. Φιλιππάκη, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρο Τάρκα, όπως και για τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη που είχε απολογηθεί για σειρά δημοσιευμάτων του.

Τον τελικό λόγο για την παραπομπή η μη των κατηγορουμένων σε δίκη θα έχει προσεχώς το δικαστικό συμβούλιο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v