Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Ανάγκη ζωής η απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη

Κήρυξε την εκλογική εκστρατεία από το βήμα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. “Οι 70 κρίσιμες ημέρες” και η πολιτική αστάθεια που προκαλεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός με την “κυβίστηση” για τον χρόνο της κάλπης.

Τσίπρας: Ανάγκη ζωής η απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη

“Πολιτική αλλαγή και εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης χωρίς τέλος;”, είναι ένα από τα διλήμματα-συνθήματα που πρόβαλε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του, την οποία συγκάλεσε για να κηρύξει την εκλογική προετοιμασία.

“Φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης μέσα στην παραζάλη της φθοράς του και στο χάσμα ανάμεσα στην προπαγάνδα και στην πραγματικότητα, που συνεχώς διευρύνεται και απειλεί να τον καταπιεί, αποφάσισε να πιαστεί από τα μαλλιά του”, τόνισε, θεωρώντας βέβαιες τις φθινοπωρινές κάλπες.

Αφού χαρακτήρισε “καλοδεχούμενες” τις εκλογές, καθώς ο πρωθυπουργός “δεν αντέχει άλλο το βάρος από τις συσσωρευμένες αποτυχίες του και τα μικρά ή μεγάλα σκάνδαλα”, τον κατηγόρησε πως ούτε αυτή την επιλογή δεν μπορεί να υπερασπιστεί με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα.

“Καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ και σε εμένα προσωπικά πρόκληση αστάθειας επειδή ζητήσαμε εκλογές, τη στιγμή που η αστάθεια έχει γίνει κανονικότητα με ευθύνη του ιδίου του πρωθυπουργού”, είπε. Επικαλούμενος τις συνεχείς διαρροές περί πρόωρων εκλογών από το Μαξίμου, τις τελευταίες πρωθυπουργικές δηλώσεις αλλά και τη σπουδή του κ. Μητσοτάκη “κάθε τρεις και λίγο να παρουσιάζει υποψηφίους βουλευτές του κόμματος του”.

Συνεπώς, τον κάλεσε αφού αποφάσισε εκλογές “να σταματήσει τα παιχνίδια και το κρυφτούλι” κάνοντας δεκτές τις τέσσερις προτάσεις που του κατέθεσε χθες ο κ.Τσίπρας:

  • Να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών τον Σεπτέμβριο.
  • Να τοποθετήσει υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών.
  • Να θέσει σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής ώστε τα εθνικά θέματα να μείνουν εκτός προεκλογικής πόλωσης.
  • Να διασφαλίσει, με διακομματική επιτροπή, την ισότιμη προβολή των κομμάτων από τα μέσα ενημέρωσης.

Πρώτοι στην πρώτη κάλπη

Ο κ.Τσίπρας έθεσε ως εκλογικό στόχο την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-προοδευτική Συμμαχία από την πρώτη κάλπη, της απλής αναλογικής, ώστε να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση χωρίς να χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση.

“Είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε τη μάχη καθαρά, δημοκρατικά και με μεγάλη διαφορά”, είπε, θέτοντας ως “ανάγκη ζωής την απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη”.

Μίλησε για την εντιμότητα και τα καθαρά χέρια της Αριστεράς (“το αποδείξαμε αυτό” είπε καταχειροκροτούμενος) και αναφέρθηκε στα τμήματα της κοινωνίας που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ (“τους μη προνομιούχους, τη μεσαία τάξη και τους ανθρώπους της δημιουργίας”).

Απευθυνόμενος στους βουλευτές τους είπε ότι “οι επόμενες 70 κρίσιμες ημέρες θα κρίνουν το αποτέλεσμα” και τους κάλεσε σε θέσεις μάχης διότι “και αυτή τη φορά δεν θα έχουμε τη στήριξη των κάθε λογής συμφερόντων”.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v