Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Επικίνδυνη πρακτική Τσίπρα για οικονομία και εθνικά θέματα

Ό,τι ήταν να ειπωθεί για εκλογές, ειπώθηκε με σαφήνεια από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Βλέπει σχέδιο «τραμπισμού αλά γκρέκα» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οικονόμου: Επικίνδυνη πρακτική Τσίπρα για οικονομία και εθνικά θέματα

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του.

«Η κυβέρνηση αποδοκιμάζει την κλιμακούμενη προσπάθεια του κ. Τσίπρα να πλήξει τη Δημοκρατία, τους Θεσμούς και τον πολιτικό βίο με ένα σχέδιο «τραμπισμού αλά γκρέκα». Στις πρόσφατες τοποθετήσεις του ζήτησε να ορίσει ο πρωθυπουργός από τώρα υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών ενόψει των εθνικών εκλογών. Κάτι ανήκουστο, εκτός συνταγματικής τάξης, αίτημα που προσβάλλει τη λαϊκή βούληση. Συνδέει το αίτημά του μάλιστα με τον ισχυρισμό ότι τάχα θέλει να πάει ομαλά η χώρα στις εκλογές», ανέφερε ο κ. Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και συνέχισε: «Στόχος του κ. Τσίπρα φαίνεται ότι είναι η αμφισβήτηση της ομαλότητας. Προσπαθεί να εισάγει στην Ελλάδα τακτικές τραμπισμού, καταφεύγει σε μια ανεύθυνη και εξαιρετικά επικίνδυνη πρακτική με επιπτώσεις στην οικονομία και ενδεχομένως στα εθνικά μας ζητήματα. Οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η δημοκρατική ομαλότητα είναι κεκτημένο της μεταπολίτευσης. Δείχνει ότι αποφάσισε να προχωρήσει από την τοξικότητα στον εκχυδαϊσμό».

Η κυβέρνηση, τόνισε ο εκπρόσωπός της, «δεν θα τον ακολουθήσει στα επικίνδυνα μονοπάτια, με ενσυναίσθηση ασχολείται με τα προβλημάτων των πολιτών, με παρεμβάσεις ανακούφισής τους, με συνέπεια στις δεσμεύσεις της, συνεχίζει αταλάντευτα το έργο της. Στοίχημά μας είναι να κερδίσουμε τις αλλεπάλληλες κρίσεις, στοίχημα του κ. Τσίπρα είναι να επανασυστήσει το μέτωπο με τον κ. Βαρουφάκη».

Αναφορικά με τις εκλογές, ο κ. Οικονόμου, σημείωσε: «Ό,τι ήταν να ειπωθεί για εκλογές, ειπώθηκε με σαφήνεια από ίδιο πρωθυπουργό. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει να προσφέρει κάτι. Συνεχίζουμε αταλάντευτα την προσπάθειά μας, το μεταρρυθμιστικό μας έργο, το κοινοβουλευτικό μας έργο, τις πολιτικές στήριξης της κοινωνίας και προχωρούμε».

Σχετικά με το σενάριο των τριπλών εκλογών, είπε ότι «οι εκλογές με απλή αναλογική, όπως φαίνεται, δεν θα διαμορφώσουν συνθήκες σχηματισμού κυβέρνησης. Στις επαναληπτικές η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των πολιτών, όπως το 2019, για να κυβερνήσει τον τόπο. Από εκεί και πέρα τα αποτελέσματα και η άποψη των πολιτών θα διαμορφώσει τις εξελίξεις τότε».

Για τις ελληνικές προσδοκίες σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου καλύπτει τις ελληνικές θέσεις» και σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει την τουρκική προκλητικότητα στους εταίρους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v