Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ο Αδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει να στρεψοδικεί

Το ζήτημα στις δημοσιονομικές επιλογές είναι: πόσα, πώς και σε ποιους οι διαφανείς στοχευμένες πολιτικές.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ο Αδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει να στρεψοδικεί

Απάντηση στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη έδωσε το ΠΑΔΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, αναφορικά με το πού και πώς διατέθηκαν τα 43 δισ. ευρώ της δημοσιονομικής επέκτασης.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η Χ.Τρικούπη:

"Σύμφωνα με όλους τους έγκριτους οικονομολόγους και τις μελέτες έγκυρων οργανισμών, ένα μεγάλο μέρος από τα 43 δισ. ευρώ της δημοσιονομικής επέκτασης 2020-21 δεν πήγε σε αυτούς που τα είχαν περισσότερο ανάγκη και δεν έπεσε στην αγορά. Πολλά από τα χρήματα αυτά, που ανήκουν στον Έλληνα φορολογούμενο, δόθηκαν με χαλαρά κριτήρια χωρίς ελέγχους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει όμως να στρεψοδικεί.

Είναι γνωστό, ότι ενώ έχουν εκδοθεί κοινές υπουργικές αποφάσεις που ξεκαθαρίζουν το τοπίο για τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια και τους δικαιούχους για το «κούρεμα» των επιστρεπτέων, μέχρι σήμερα η ΑΑΔΕ, που είναι υπεύθυνη για τη διασταύρωση των στοιχείων, δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίηση (έκδοση εκκαθαριστικών για κάθε δικαιούχο επιστρεπτέας) και στους ελέγχους για πιθανή καταστρατήγηση των κριτηρίων.

Το ζήτημα λοιπόν στις δημοσιονομικές επιλογές είναι: πόσα, πως και σε ποιους αν θέλουμε να έχουμε στοχευμένες πολιτικές και με διαφάνεια.

Μπροστά στα δύσκολα όμως κάποιοι έχουν συνηθίσει να πετούν την μπάλα στην εξέδρα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v